„Google" žada atsisakyti 10 tūkst. darbuotojų  (7)

Interneto paieškos milžinė „Google" pirmadienį patvirtino ketinanti atsisakyti 10 tūkst. darbuotojų, rašo „Cnet.com". Kaip teigia šaltiniai bendrovės viduje, "šimtų darbuotojų" leidimai jau vyksta pastaruosius kelis mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šiol išvengti viešumo bendrovei padėjo tai, kad visi atleidžiami darbuotojai joje dirbo laikinai. Oficialiai „Google" skelbia turinti kiek daugiau negu 20 tūkst. neribotam laikui įdarbintų žmonių, o apie 10 tūkst. darbuotojų dirba pagal terminuotas darbo sutartis.

Tiesa, „Google" atstovė teigė, kad atsisakyti laikinai dirbančių žmonių bendrovė planavo daugmaž prieš pusmetį, todėl jų atleidimas nėra susijęs su šiuo metu paaštrėjusia ekonomikos krize.

Tuo metu vienas „Google" įkūrėjų Sergejus Brinas pripažino, kad 10 tūkst. žmonių yra iš tiesų didžiulis skaičius ir, anot jo, bus ieškoma būdų, kaip jį sumažinti.

Nors bendrovės pajamos ir pelnas trečiajame šių metų ketvirtyje augo, tačiau neseniai „Google" pranešė nutraukianti tokius projektus kaip socialinę erdvę „Google Lively" ir paieškos paslaugą „SearchMash". Kita vertus bendrovė pristatė naujų mokamų paslaugų, skirtų jai priklausančiam dalijimosi vaizdeliais portalui „YouTube".

Beje, „Google" nepateikia informacijos, kokią įtaką lėtėjanti ekonomika padarė jos pagrindiniam pajamų šaltiniui - interneto reklamai, tačiau nuo rugsėjo mėnesio jos akcijų kaina nukrito apie 40 proc. ir pirmadienį buvo 3,5 metų žemumose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: