JAV armija kareivius verbuos „Second Life"  (7)

Prieš kelis metus daugybė įmonių išleido milijonus dolerių, kad įsteigtų savo atstovybes interneto erdvėje „Second Life". Vėliau paaiškėjo, kad pastangos įsitvirtinti virtualiame pasaulyje daug naudos realybėje neatnešė, rašo „Wired".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau tai negąsdina JAV armijos, kuri žengia į virtualų pasaulį ir čia ketina verbuoti naujokus. Pasak JAV armijos generolo Williamo S.Wallace'o, per artimiausias 30-45 dienas „Second Life" avatarai galės aplankyti virtualią armijos atstovybę.

Daugybę bazių visame pasaulyje turinti JAV armija virtualiame pasaulyje „Second Life" įkurs dvi salas. Viena jų taps informacijos centru, kuriame bus galima susipažinti su tarnybos armijoje galimybėmis ir gauti su naujokais dirbančio pareigūno kontaktus. Kitoje saloje bus galima išbandyti įvairius dalykus, kuriais užsiima kareiviai, pavyzdžiui, šokinėjimą parašiutu iš lėktuvo, nusileidimą virve nuo bokšto ar šaudymą.

Kad priviliotų daugiau lankytojų, armija siūlys suvenyrus. Už dalyvavimą virtualiose veiklose bus galima rinkti taškus, vėliau juos iškeisti į marškinėlius ar beisbolo kepuraites.

Tiesa, patys JAV armijos atstovai pripažįsta, kad socialinių tinklų galimybės ko gero yra pervertintos, vis dėlto jų auditorija yra itin viliojanti. „Second Life" reguliariai laiką leidžia daugiau kaip 4 mln. jaunų žmonių, šią amžiaus grupę labiausiai norime paskatinti rinktis karinę tarnybą", - sakė W.S.Wallece'as.

Beje, prieš kelis metus JAV armija išleido kompiuterinį žaidimą su karinėmis operacijomis. Šiuo žaidimu taip pat siekta karine tarnyba sudominti jaunus žmones. Karinė tarnyba JAV nėra privaloma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)