Į piratų medžioklę tiesiogiai įsitraukia programinę įrangą gaminančios įmonės  (6)

Inžinerinius IT sprendimus teikianti UAB „InfoEra“ įsitraukė į kovą su programinės įrangos piratais ir išaiškino asmenį, internete nelegaliai pardavinėjusį bendrovės sukurtą produktą, skirtą matininkams ir geodezininkams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„InfoEros“ specialistai, internete aptikę skelbimą, kuriame siūloma įsigyti lietuvišką programinę įrangą „GeoMap“, apsimetę potencialiais pirkėjais užmezgė kontaktą su nelegalios programos platintoju, o vėliau kreipėsi į Ekonominių nusikaltimų tyrimo policiją. Jos pagalba buvo sulaikytas jaunas vilnietis, ketinęs 9 tūkst. Lt kainuojantį produktą parduoti už 700 Lt.

Šiuo metu dėl įvykio atliktas ikiteisminis tyrimas ir byla perduota prokuratūrai. Nelegalios programinės įrangos prekeiviui pagal Baudžiamojo kodekso 194 straipsnį gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Nustatyta, jog sulaikytajam vilniečiui tai nebuvo pirmasis „InfoEros“ pagamintos programinės įrangos pardavimas.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad šis asmuo prekiavo ir kitų Lietuvos IT įmonių sukurta programine įranga.

„InfoEros“ vadovo Šarūno Prokopimo teigimu, preliminariais skaičiavimais bendrovei padaryta žala siekia keliasdešimt tūkstančių. „Nuostolius bandysime susigražinti keldami administracinį ieškinį“, - teigia „InfoEros“ vadovas Šarūnas Prokopimas.

Tai ne pirmasis atvejis, kuomet „InfoEra“ kovoja su nelegalių programų piratais. Prieš penkerius metus internete aptikus nelegaliai platinamą „InfoEros“ programą su „nulaužtu“ apsaugos kodu buvo susektas ir sulaikytas vilnietis kompiuterių specialistas.

Informacinių technologijų srityje veikianti UAB „InfoEra“ 2007 metais pasiekė 10,8 mln. Lt apyvartą, beveik dvigubai didesnę nei 2006 m. (5,9 mln. Lt). „InfoEra“ yra sukūrusi ir prekiauja tokiomis programomis kaip „GeoMap 3D“, „GIS GeoMap“, „Byla“, „Inventorizacija“, „Web GIS“ ir kt. Įmonė bendradarbiauja su didžiausiomis užsienio informacinių technologijų kompanijomis: „Autodesk“, „Microsoft“, „Sokkia“, „Riegl“, „TomTom“ ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: