Robotai ruošiasi vaidinti miuzikle "Operos fantomas"  (3)

Nors robotai kol kas dar nesiveržia į Brodvėjų, pirmieji vaidybos bandymai jau prasideda. Elektromechaniniai sutvėrimai pakeis gyvus aktorius Taivane sukurtoje miuziklo "Operos fantomas" versijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionaliniame Taivano Mokslo ir Technologijų Universitete sukurti du robotai atliks du pagrindinius įžymiojo miuziklo vaidmenis. "Vyriškos" ir "moteriškos" lyties mašinos gali vaikščioti, jiems sukurti silikoniniai veidai, kuriais jie galės mėgdžioti žmogiškąsias emocijas. Robotams netgi suteikti žmogiški vardai - Thomas ir Janet.

Kiti du mechaniniai trupės nariai yra 'Pica the painter' (liet. 'Tapytojas Pika') ir 'Ringo the jazz drummer' (liet. Džiazo būgnininkas Ringo') - abu jie juda ratų pagalba. Universiteto prezidentas Chen Shi-shuenn pareiškė, kad vaidinimas įvyks gruodžio 27 dieną. Thomas ir Janet atliks du pagrindinius "Operos fantomas" vaidmenis; jiems taip pat numatyti pasirodymai viename humoristiniame Kinijos televizijos šou.

Universiteto Intelektualių Robotų Centro vadovas profesorius Lin Chyi-yeu pasakojo, kad centras pradėjo kurti pramogų sričiai skirtus robotus ir toliau žada tobulinti akių, rankų ir emocijų koordinavimo technologijas. Šias technologijas taip pat žadama pritaikyti kuriant kitoms aptarnavimo sritims skirtas automatizuotas humanoidines mašinas. Pasirodymo metu surinktos lėšos bus panaudotos tolesniems darbams.

Tai nėra pirmasis bandymas gyvą aktorių pakeisti robotu - apie pirmąjį tokio tipo įvykį mes esamę rašę ankstesniame straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: