„Intel“ ir „Sony“ uždarinėja gamyklas  (7)

Bendrovė „Intel“ pranešė planuojanti uždaryti penkias gamyklas, kuriuose dirba nuo 5 iki 6 tūkstančių žmonių, skelbia „CNet“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Intel“ atstovų teigimu, šiose gamyklose naudojamas technologiškai pasenęs lustų gamybos procesas, todėl esą „senesnių“ gamyklų uždarymas padės „išlyginti“ gamybinius pajėgumus, kad jie atitiktų dabartinius rinkos poreikius.

Pranešama, kad bus uždarytos „Intel“ gamyklos Malaizijoje ir Filipinuose, o nuo vasario 20 d. sustabdyta gamyba Hilsboro (Oregonas, JAV) gamybos komplekse, kur iki šiol lustai buvo gaminami iš 200 mm silicio plokščių. Gamyba bus nutraukta ir dar vienoje JAV esančioje „Intel“ gamykloje – Santa Klaroje (Kalifornija) veikiančiame D2 komplekse.

„Intel“ atstovai pabrėžia, kad nebūtinai visi uždaromų gamyklų darbuotojai bus atleisti – kai kuriems bus pasiūlytas darbas kitose bendrovės gamyklose. „Intel“ teigimu, iki šių metų pabaigos vyksiantis gamybos restruktūrizavimo procesas padės konsoliduoti kai kuriuos senesnius gamybinius pajėgumus, kad būtų sudarytos galimybės plėsti pažangios 45 ir 32 nanometrų technologinius procesus naudojančios gamybos apimtį.

Tuo pat metu apie uždaromas gamyklas pranešė ir „Sony“. „CNet“ skelbia, kad bendrovė planuoja Japonijoje uždaryti dvi televizorių gamyklas ir atleisti apie 2000 žmonių.

„Sony“ atstovų teigimu, iki kitų metų pradžios bus atleista apie 8 000 etatinių bendrovės darbuotojų, darbo neteks ir 8 000 rangovų įmonėse dirbančių žmonių.

Be to, „Sony“ planuoja uždaryti savo televizorių gamyklą Pensilvanijoje (JAV) ir vaizdajuosčių gamyklą Prancūzijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: