Parsisiunčiamos automobilio parametrus stebinčios programos pasirodys 2010 metais  (5)

Eismo, navigacijos informaciją ir internetines naujienas jau galima parsisiųsti tiesiai į automobilio kompiuterį. Bet ar reikia tuo apsiriboti? Ar nenorėtumėte į savo mašiną parsisiųsti tokią programą, kokios jums reikia? Šia kryptimi dirba kompanija "Hughes Telematics" ir jos atstovų teigimu, naujųjų programų potencialas yra įspūdingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Hughes Telematics" šiuo metu bendradarbiauja su tokiais automobilių gamintojais kaip "Chrysler" ir "Mercedes-Benz" - kompanijos sukurtos informacinės sistemos bus įdiegtos šią vasarą planuojamuose pristatyti modeliuose. Tikimasi, kad naujoji programinės įrangos technologija pasirodys 2010 metais - ji turėtų leisti vairuotojams įdiegti į automobilius programas lygiai taip pat, kaip kad mobiliųjų telefonų ir delninukų savininkai parsisiunčia ir įdiegia programas į savo nešiojamus elektroninius įrenginius. 

Pavyzdžiui, kompanijos kuriama ekologiškumą skatinanti programa seks vairuotojo kelionę ir važiavimo stilių ir įvertins bendras anglies dvideginio emisijas. Kelionės eigoje bei ją pabaigus programa galės pateikti siūlymus kaip pakeisti važiavimo stilių kad kuro sąnaudos (ir atitinkamai aplinkos tarša) būtų mažesnės. Kitos "Huges Telematics" kuriamos programos turėtų leisti nuotoliniu būdu (delninuku arba mobiliuoju telefonu) užvesti automobilį, keisti jo signalizacijos nustatymus, atrakinti ar užrakinti duris. Komandos į automobilį galėtų būti siunčiamos ne tik tiesiogiai radijo bangomis, bet ir per internetą. Automobiliai, turintys įdiegtas "aklosios zonos" nustatymo videokameras, savo aparatūrą galėtų naudoti vagims nufilmuoti - pavyzdžiui, automobilį būtų galima užprogramuoti nufotografuoti aplinką įsilaužimo metu ir persiųsti nuotraukas tiesiogiai į mobilųjį telefoną ar kompiuterį.

Tokių programų galimybės jau šiuo metu atrodo beveik beribės, žinoma, su prielaida, kad pavyks užtikrinti saugumą nuo virusų ir kompiuterių "lūžimų". Lieka tik laukti programų, kurios automatiškai atnaujins vairuotojų internetines svetaines ir blog'us, aprašydamos konkrečias jų buvimo vietas ir kelionės ypatumus. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)