Įvyko pirmasis virtualus kino seansas  (3)

Nekomercinio kino festivalio „Kino pavasaris“ ir interaktyviosios IP televizijos „Penki TV“ surengtame pirmajame šalyje virtualiame kino seanse apsilankė 1 160 žiūrovų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Primename, jog šiuo skambiu vardu vadinama nauja interaktyviosios IP televizijos „Penki TV“ paslauga vartotojams. Nuo įprastinio kino teatro jis skiriasi tuo, kad naujausią kino filmą žiūrovai gali pamatyti per savo televizorių net neišeidami iš namų. Apie šį sprendimą mes jau esame rašę, tad labai nesiplėsime.

„Tai – savotiškas eksperimentas, todėl buvo sunku iš anksto numatyti žiūrovų skaičių ir atitinkamai parengti technines priemones. Tačiau technika veikė taip, kaip ir turėjo, tad pirmasis šalyje virtualus kino seansas praėjo sėkmingai. Galbūt ateityje visiems internautams bei kino mėgėjams pasiūlysime ir daugiau panašių pramogų“, – sako „Penki TV“ televiziją diegiančio „Penkių kontinentų“ Komunikacijų centro atstovė Aurelija Šilinskė.

Virtualaus kino seanso sėkme džiaugėsi ir „Kino pavasario“ vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška: „Labai didžiuojamės, kad pirmieji Lietuvoje pasiūlėme pasižiūrėti kino seansą internete. Tokio skaičiaus žiūrovų tikrai nesitikėjome ir esame labai maloniai nustebinti. Dėkojame visiems žiūrėjusiems – tikimės, kad visiems patiko, o mes ir ateityje žadame ieškoti naujų kino pateikimo būdų bei formų“.

Pirmadienį kino mėgėjams internetu buvo parodytas Režisierės Jūratės Samulionytės trumpametražis filmas „Nerutina“ – pirmasis fotofilmas Lietuvoje, sudėliotas iš 80 000 fotokadrų.

Šiemet jau keturioliktą kartą rengiamame „Kino pavasario“ festivalyje per dvi savaites parodyta beveik 90 Lietuvos ir užsienio filmų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: