Serijinių elektromobilių rekordas - 449km vienu akumuliatoriaus įkrovimu  (4)

Serijiniu būdu gaminamas "Tesla Roadster" 388km ilgio "Rallye Monte Carlo d'Energies Alternatives" lenktynių trasą įveikė iki galo neišeikvojęs savo akumuliatoriaus energijos, o papildomu matavimu nustatyta, kad jos būtų pakakę dar 61km. Kol kas šis rekordas oficialiai nėra pripažintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinis oficialus rekordas - 442,5km - priklauso "Solectria Sunrise" ir techniniu požiūriu šis atstumas yra ilgesnis nei "Tesla Roadster" vienu važiavimu įveikta 388km atkarpa, tačiau rekordas gali būti pripažintas, jei nepriklausomi ekspertai patvirtins likutinės akumuliatoriaus energijos matavimų rezultatus. Šis automobilis panašaus tipo lenktynėse yra įveikęs modifikuotą elektra varomą "Porsche 911" ir kelis "Mitsubishi" modelius.

Taip pat reikėtų paminėti, kad lenktynes laimėjusią transporto priemonę vairavo kompanijos "Tesla" darbuotojas, kuris tikrai žinojo visus techninius automobilio aspektus ir priemones didžiausiai ridai išgauti. Lenktynių trasos dalis nusidriekusi vingiuotais kalnų keliais, tuo tarpu kita dalis - automagistrale. Vidutinis automobilio greitis buvo vos 45km/h, maksimalus - 90km/h. Tačiau bet kuriuo atveju, 449km atstumas serijinėje gamyboje esančiam elektromobiliui yra išties rimtas pasiekimas.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: