Švedijos teismas „The Pirate Bay“ steigėjus pripažino kaltais  (18)

Švedijoje nuteisti keturi asmenys, susiję su „The Pirate Bay“ (TPB) – populiariausios pasaulyje keitimosi rinkmenomis svetainės – įkūrimu, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Frederikas Neijus, Gottfridas Svartholmas Wargas, Carlas Lundstromas ir Peteris Sunde buvo pripažinti kaltais dėl autorių teisių įstatymų pažeidimo. Kiekvienam buvo skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė. Jiems taip pat buvo liepta sumokėti 30 mln. Švedijos kronų (9,5 mln. Lt) žalos atlyginimo.

Prokuroro Håkan Roswallo teigimu, metinės „The Pirate Bay“pajamos siekė maždaug 10 milijonų Švedijos kronų (apie 1,2 mln. JAV dol. ). Jis tvirtino, kad ši svetainė buvusi „grynai verslo įmonė“ ir prašė teismo skirti kaltinamiesiems iki vienerių metų trukmės laisvės atėmimo bausmes.

Teismo proceso metu kaltinamieji tvirtino, kad „The Pirate Bay“svetainė iš esmės tebuvo jų hobis ir kad jie nėra iš jos uždirbę nė vienos kronos, o visos už reklamą gautos įplaukos buvo skirtos serverio naudojimo kaštams padengti.

Kaltinamiesiems byla buvo iškelta už tarpininkavimą neteisėtai svetainės vartotojams apsikeitus 20 dainų, 9 filmų ir 4 kompiuteriniais žaidimais.

Manoma, kad Stokholmo apygardos teismo sprendimas bus apskųstas apeliacine tvarka, ir byla bus perduota Švedijos Aukščiausiajam teismui. Be to, P. Sunde pareiškė: „Niekas nenutiks TPB, tai tiesiog spektaklis žiniasklaidai.“ Jis taip pat pridūrė, kad ketvirtadienį sužinojo, jog jie pralaimėjo.

Žala bus atlyginta daugeliui pramogų srityje dirbančių kompanijų, tokių kaip „Warner Bros.“, „Sony Music Entertainment“, EMI ir „Columbia Pictures“.

„The Pirate Bay“ yra populiariausia pasaulyje keitimosi rinkmenomis svetainė, kurią 2003 m. įsteigė prieš autorių teisių įstatymą pasisakanti organizacija „Piratbyran“, o paskutinius penkerius metus ją valdė privatūs asmenys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: