„Oracle“ perka „Sun Microsystems“  (3)

„Oracle“ ir „Sun Microsystems“ korporacijos šiandien paskelbė apie pasiektą susitarimą, kuriuo remiantis „Oracle“ įsigis „Sun Microsystems“ kompaniją už 7,4 mlrd. JAV dolerių (5,6 mlrd. JAV dolerius išskaičiavus „Sun Microsystems“ turimas lėšas ir skolas).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes prognozuojame, kad šis įsigijimas prisidės prie papildomų „Oracle“ pajamų, tenkančių vienai akcijai, bent 15 JAV centų taikant GAAP apskaitos standartus jau pirmaisiais metais po įsigijimo pabaigos. Planuojame, kad „Sun“ įsigijimas padidins „Oracle“ pelną 1,5 mlrd. JAV dolerių pirmaisiais metais ir 2,0 mlrd. JAV dolerių antraisiais metais po įsigijimo. Tokiu būdu „Sun“ įsigijimas bus pelningesnis skaičiuojant papildomą pelną vienai akcijai nei „BEA“, „PeopleSoft“ ir „Siebel“ įsigijimai kartu sudėjus,“ – teigia „Oracle“ prezidentė Safra Catz.

„Sun“ įsigijimas pakeis IT pramonės struktūrą suderinant geriausią verslui skirtą programinę įrangą su svarbioms operacijoms atlikti (angl. mission-critical) skirta technine įranga,“ – teigia „Oracle“ generalinis direktorius Larry Ellison. „Oracle“ bus vienintelė kompanija galinti sukurti integruotą sistemą – nuo taikomosios programos iki kompiuterio disko – kuri apimtų visus sklandžiai veikiančius elementus. Mūsų klientai išloš, nes sistemų integracijos išlaidos sumažės, o jų našumas, patikimumas ir saugumas padidės.“

„Oracle“ įgis konkurencinį pranašumą perimdama ir valdydama 2 pagrindinius „Sun Microsystems“ programinės įrangos elementus: programavimo kalbą „Java“ ir operacinę sistemą „Solaris“. „Java“ yra vienas geriausiai žinomų prekės ženklų IT srityje ir viena plačiausiai naudojamų technologijų. Tai yra svarbiausia programinė įranga, kurią „Oracle“ yra kada nors įsigijusi. Sparčiausiai auganti „Oracle“ verslo dalis – „Oracle Fusion Middleware“ aplikacijų programinė įranga – yra sukurta panaudojant „Java“ programavimo kalbą ir įrangą.

„Sun Microsystems“ sukurta „Solaris“ operacinė sistema nuo seno yra plačiausiai naudojama platforma „Oracle“ kuriamų duomenų bazių naudojimui. Įsigijusi „Sun“, „Oracle“ galės optimizuoti duomenų bazių valdymo programinę įrangą ir pritaikyti ją unikalioms pažangioms „Solaris“ operacinės sistemos galimybėms. „Oracle“ taip pat ketina toliau remti „Linux“ ir kitas atviras sistemas.

„Oracle“ ir „Sun Microsystems“ yra technologijų pionieriai, kurie glaudžiai bendradarbiavo daugiau nei 20 metų,“ – sako „Sun“ valdybos pirmininkas Scott McNealy. „Naujasis derinys yra natūrali mūsų partnerystės tąsa ir taps svarbiu posūkiu IT rinkos istorijoje.“

„Tai puiki diena „Sun“ klientams, programuotojams, partneriams ir darbuotojams visame pasaulyje, kadangi mes sujungiame savo pajėgas su pirmaujančiu programinės įrangos kūrėju siekdami kurti naujoves ir vertę visose technologijų taikymo srityse,“ – sako „Sun“ generalinis direktorius Jonathan Schwartz. „Pradedant „Java“ platforma, kuria naudojasi beveik visos verslo sistemos pasaulyje ir milijardai žmonių savo mobiliuosiuose telefonų aparatuose, iki duomenų saugyklų, tinklo įrangos ir kompiuterinės įrangos derinio, jungiamo „Solaris“ operacine sistema ir „Sun SPARC“ ir x86 architektūros procesoriais – kartu su „Oracle“ sieksime kurti naujoves ir vertę visiems klientų segmentams.“

„Sun Microsystems“ valdyba vienbalsiai pritarė šiai operacijai. Planuojama „Sun Microsystems“ įsigijimą baigti šią vasarą gavus „Sun“ akcininkų bei reguliuojančių tarnybų pritarimus bei įvykdžius kitas sutartyje numatytas sąlygas.

Prmename, jog dar prieš kelis mėnesius „Sun Microsystems“ aktyviai vedė pirkimo derybas su IBM. Tačiau šioms nutrūkus, naujas pirkėjas atsirado labai greitai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: