Augantis nusikaltimų skaičius internete pakirto vartotojų pasitikėjimą  (0)

Pranešime apie saugumo indeksą („Security Index“), kurį du kartus per metus pateikia kompanija „Unisys“, rašoma, kad beveik du trečdaliai Didžiosios Britanijos vartotojų mano, jog dėl recesijos padidėjo tapatybės vagysčių bei su jomis susijusių nusikaltimų rizika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programinės įrangos ir paslaugų bendrovė „Unisys“ apklausė beveik 1 000 Didžiosios Britanijos piliečių ir išsiaiškino, kad net 88 proc. nerimauja, jog nusikaltėliai gali gauti jų kreditines korteles ir naudotis jomis bei banko rekvizitais, neteisėtai arba netinkamai naudoti jų asmeninę informaciją. Saugumo indeksas, matuojantis respondentų susirūpinimo dėl saugumo lygį, padidėjo 20 procentų. Pernai metais šis indeksas buvo lygus 125, o šiemet išaugo iki 150.

„Unisys“ Pasaulinio saugumo sprendimų viceprezidentas Neil Fisher teigia, jog ekonominė krizė pakirto pasitikėjimą finansinėmis institucijomis ir nusikaltėliai, norėdami gauti pinigų, ėmėsi internetinių apgavysčių. „Nusikaltėlius, kaip ir visus kitus, paveikė ekonominė krizė. Dėl šios priežasties jie ieško lengvų būdų gauti pinigų, o viena iš galimybių – atakuoti žmones internete, - sakė jis. – Tai iš tiesų padidina suvokiamą riziką, nors realus pavojus tikriausiai nepadidėjo. Taip yra dėl to, jog žiniasklaidos pranešimuose gausu pavojaus signalų ir panikos“.

Tačiau Neil Fisher įspėjo, kad vartotojai ir organizacijos, siekdami sukliudyti internetinių nusikaltimų plitimą ir toliau turi prisiimti dalį atsakomybės. „Vartotojai turėtų nuolat atnaujinti savo programinės įrangos apsaugą, kad būtų garantuoti, jog jų įrenginiai, turintys prieigą prie interneto, yra visiškai saugūs. Jie taip pat turi būti pasirengę galimoms apgavystėms. Kalbant apie kompanijas, bendrovės turi laukti ir tikėtis išbandymų. Visų dydžių verslams reikia ne tik laikytis įstatymų, bet ir sumažinti išlaidas. Daugybė vadovų nesupranta, kiek daug operacijų jie vykdo internete, taigi, dabar ne laikas sumažinti išlaidas saugumui“.

Nepaisant išaugusio vartotojų nuogąstavimo dėl tapatybės vagysčių, Neil Fisher teigia, jog saugumas neturėtų diferencijuoti interneto kompanijų ir paslaugų tiekėjų. „Aš bijau, kad atsiras pavyzdžių, kurie kompanijoms parodys, jog reikia didesnės jų reakcijos, norint išvengti informacijos spragų“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)