Prarastas nešiojamas kompiuteris kompanijoms vidutiniškai kainuoja 50000 dolerių  (4)

Ponemon instituto atliktos 28 JAV kompanijų apklausos metu buvo padaryta išvada, kad vienas "pamestas" arba pavogtas nešiojamas kompiuteris verslo atstovams kainuoja vidutiniškai beveik 50000 dolerių. Toks rezultatas gautas ištyrus iš viso 138 tokio tipo atvejus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuostolis dėl tokio praradimo buvo apskaičiuojamas sudedant paties kompiuterio kainą, nuostolius dėl duomenų praradimo ir sumažėjusio produktyvumo, įvykio tyrimo kainą ir kitus kintamuosius. Tiksli vidutinė nuostolio suma Ponemon atstovų teigimu sudaro 49246 dolerio. Minimalus tyrimo metu analizuotas nuostolis sudarė 1200 dolerių, o maksimalus - vos šiek tiek mažiau nei vienas milijonas dolerių.

Pati brangiausia kompiuterio praradimo dedamoji yra informacija - ji sudaro apie 80 procentų visos sumos. Tačiau tyrime dalyvavę ekspertai teigia, kad  kompanijoms didžiausią riziką kelia ne jų vadovai, kurie paprastai pasižymi pomėgiu pamiršti nešiojamuosius kompiuterius pačiose įvairiausiose vietose. Nors prarastų duomenų vertė paprastai koreliuoja su darbuotojo pareigomis, aukščiausio lygmens vadovų atveju stebimas didelis kompiuteriuose saugomos informacijos vertingumo sumažėjimas. Vidutinio lygmens vadybininko ar vadovo kompiuterio pametimas paprastai ekvivalentus 60000 dolerių nuostoliui, tuo tarpu aukščiausio lygmens vadovo atveju nuostolis sudaro vos pusę šios sumos. Žinoma, ekspertai pripažįsta, kad į savo skaičiavimus neįtraukė tokio aspekto kaip nuostoliai dėl šantažo.

Didžiausius nuostolius pametus kompiuterius patiria konsultacine veikla užsiimančios kompanijos, advokatų biurai, finansinių paslaugų teikėjai, sveikatos apsaugos sektoriaus, farmacijos, švietimo ir technologijų kompanijos. Technologijų įmonės užima pirmąją vietą vien tik įskaičiuojant prarastą produktyvumą. Jei kompiuteryje esanti informacija yra užšifruojama, bendri nuostoliai sumažėja tik trečdaliu. Instituto atstovai daro prielaidą, kad tokia tendencija galima dėl netinkamai apsaugotų duomenų.

Tyrimo ataskaitą galima rasti čia.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: