„Windows 7“ galės veikti ir XP režimu  (14)

Būsimojoje „Microsoft“ operacinėje sistemoje bus įdiegtas ir „Windows XP“ virtualizacijos režimas, praneša „CNet News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip tikimasi išsklaidyti vartotojų, ypač įmonių atstovų, abejones, ar naujoje „Windows“ aplinkoje tvarkingai veiks „Windows XP“ skirtos programos.

„CNet News“ teigimu, „Microsoft“ jau kurį laiką „patylomis“ kuria į „Windows 7“ integruotą „Windows XP“ režimą, paremtą 2003 m. bendrovės įsigyta „Virtual PC“ technologija.

Ši funkcija turėtų padėti įveikti vieną svarbiausių „Windows Vista“ problemų – suderinamumą su „Windows XP“ ir ankstesnėms OS pritaikytomis programomis.

Žinios apie būsimąjį „Windwos XP Mode“ režimą prieš kelias dienas pasirodė „Windows SuperSite“ tinklaraštyje. Ši funkcija nebuvo įtraukta į „Windows 7 beta“ ar atskirai pristatyta, tačiau manoma, kad ją galės išbandyti netrukus pasirodysiančios „Windows 7 RC“ versijos testuotojai.

Pranešama, kad „XP Mode“ sudėtyje yra virtuali aplinka ir pilna licencijuotos „Windows XP“ OS su trečiuoju atnaujinimų paketu (SP3) versija. Tačiau šiuo režimu galės naudotis ne visi „Windows 7“ vartotojai – jis bus prieinamas tik „Windows 7 Professional“, „Enterprise“ ir „Ultimate“ versijų savininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: