Asociacija ESARDA. Vilniuje gegužės 26-28 d rengiamas simpoziumas, kuriame bus diskutuojama branduolinių medžiagų kontrolės klausimais  (0)

Vilniuje gegužės 26-28 d. organizuojamas 31-asis tarptautinės organizacijos Europos garantijų tyrimo ir vystymo asociacijos (ESARDA) simpoziumas „Garantijos ir branduolinių medžiagų valdymas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trijų dienų atvirame visuomenei simpoziume, kuriame jau užsiregistravo per 120 branduolinės saugos specialistų iš 18 pasaulio valstybių, bus keičiamasi informacija ir patirtimi apie naujausius branduolinių medžiagų kontrolės vystymo aspektus bei jų įtaką branduolinio ginklo neplatinimo garantijų sistemą taikančiai tarptautinei bendruomenei.

Renginio metu branduolinės saugos specialistai pristatys daugiau kaip 100 pranešimų, analizuojančių administracinius, techninius, teisinius ir kitus branduolinių medžiagų kontrolės ir garantijų taikymo aspektus.

ESARDA simpoziumo organizatorių kvietimu, į Vilnių, atidarymo sesiją, ketina atvykti Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) generalinio direktoriaus pavaduotojas garantijoms Olli Heinonen (Olis Heinonenas), Vyriausiojo Europos Sąjungos įgaliotinio Javier Solana (Chavjero Solanos) bendros užsienio ir saugumo politikos klausimais, asmeninė atstovė masinio naikinimo ginklų neplatinimo klausimais Annalisa Gianella (Annalisa Džianela), Europos Komisijos Transporto ir energetikos generalinio direktorato generalinio direktoriaus pavaduotojas Dominique Ristori (Dominik Ristori), Europos Komisijos Jungtinių tyrimų centro generalinis direktorius Roland Schenkel (Roland Šenkel).

Lietuva yra aktyvi tarptautinės bendruomenės narė kuri naudoja ir planuoja naudoti branduolinę energiją ateityje savo reikmėms. Šalies dalyvavimas šiame simpoziume yra svarbus, siekiant prisidėti prie visuotinio tikslo, kad Lietuvoje ir visame pasaulyje branduolinė energija būtų naudojama tik taikiems tikslams.

Asociacija ESARDA simpoziumą „Garantijos ir branduolinių medžiagų valdymas“ organizuoja kartą per du metus skirtingose Europos šalyse. Tai pirmas kartas šios tarptautinės organizacijos istorijoje, kai narių metinis susitikimas vyks rytų Europos šalyje. 2007 m. toks simpoziumas vyko Prancūzijoje.

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) yra branduolinės energetikos objektų saugos reguliavimo ir priežiūros institucija, kuri šios tarptautinės organizacijos nare tapo 2005 m.

Apie ESARDA:

ESARDA (The European Safeguards Research and Development Association) yra 1969 m. įsikūrusi Europos garantijų tyrimo ir vystymo asociacija, vienijanti 23 narius: nacionalinius branduolinės energetikos reguliatorius, įmones, eksploatuojančias branduolinės energetikos objektus, mokslo bei tyrimo centrus bei universitetus, dirbančius branduolinės energetikos srityje. Jos tikslas - skatinti organizacijas tarpusavyje keistis informacija, susijusia su branduolinių medžiagų kontrole, bei patirtimi, taikant naujausias garantijų technologijas. Ši sritis yra viena iš pagrindinių branduolinio ginklo neplatinimo režimo dalių.

2009 m. simpoziumo Vilniuje programa. Daugiau informacijos apie ESARDA internete adresu esarda2.jrc.it.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: