JAV debiutavo didžiausias pasaulyje video ekranas  (14)

Vakar "Dallas Cowboys" stadione (JAV) buvo pirmą kartą įjungtas daugiau kaip 2300 kvadratinių metrų plotą užimantis displėjus. Tai šiuo metu yra didžiausias pasaulyje video ekranas, kurio bendra masė sudaro apie 600 tonų, o gamybai panaudota 10,5 milijono šviesos diodų (LED).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekrano ilgis 55 metrai, aukštis - 22 metrai; virš aikštelės jis kaba 27,5 metro aukštyje. "Dallas Cowboys" savininkas Jerry Jones'as spaudos atstovams teigė, jog didelės raiškos (HD) "Mitsubishi Electric Diamond Vision System" pirkinys jam kainavo 40 milijonų dolerių, t.y. daugiau nei viso stadiono statybų biudžetas. "Jis sukurs nepakartojamą įspūdį", įsitikinęs Jones'as. Įjungus ekraną juo pirmiausia buvo parodyta keletas sporto rungynių įrašų - 20 metrų aukščio žaidėjai žiūrovams čia buvo matomi tarsi namų televizoriuje. 

"Mitsubishi" vyriausiasis menedžeris Mark'as Foster'is pripažįsta, kad toks užsakymas buvo tiek įkvepiantis, tiek keliantis stresą. Jo žodžiais, Jones'as kompanijos paprašė įveikti kai kuriuos technologinius barjerus, tokius kaip pakabinti jį aikštės viduryje bei padidinti žiūrėjimo kampus. "Aš meluočiau, jei sakyčiau, kad apsiėjau be bemiegių naktų", sako Foster'is.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)