Sportinis elektra varomas motociklas vietoj prietaisų skydelio naudoja "iPhone"  (10)

Elektrinio sportinio motociklo "MotoCzysz E1pc" konstruktoriai kol kas neatskleidžia detalių savo naujojo kūrinio parametrų, tačiau tai neabejotinai pirmasis motociklas, kuriame vietoj tradicinių matavimo prietaisų panaudotas "iPhone" telefonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas neužsimenama, kokiu tiksliai būdu telefonas integruotas su motociklo informacine sistema. "iPhone" pagalba galima sekti GPS koordinates, matuoti šoninį pagreitį, greitį ir pagreitį. "E1pc" iki 120 mylių per valandą (193km/h) greičio kompanijos įkūrėjo Michael'io Czysz'o teigimu, įsibėgėja "per septynias-aštuonias sekundes". Tai prilygsta 2009 metų "Suzuki GSX-R1000" modeliui.
Kitaip nei kituose elektriniuose motocikluose, tokiuose kaip "Mission One" ar "Brammo Enertia TTR", "E1pc" naudoja 10 baterijų sistemą ir tris motorus. Važiuoklė pritaikyta iš "MotoCzysz" kompanijos nutraukto projekto "MotoGP". Naujasis gaminys kai kurių ekspertų teigimu netgi gali tapti pačiu greičiausiu elektriniu motociklu pasaulyje, aplenkdamas "Mission One", kurio maksimalus greitis yra apie 251km/h.

Gamintojas jau yra numatęs su "E1pc" sudalyvauti TTXGP - pirmosiose pasaulyje ekologiškose "nulio emisijų" lenktynėse, kurios vyks ateinantį penktadienį Meino salos "Mountain Course" trasoje.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)