„Google“ virtualių žemėlapių sistema padėjo išaiškinti plėšikus  (6)

Broliai dvyniai, kurie apiplėšė vieną paauglį Olandijos šiauriniame Groningeno mieste, buvo sulaikyti, kai prieš pat nusikaltimą buvo atsitiktinai nufotografuoti gatvėje iš specialaus „Google“ virtualios žemėlapių sistemos automobilio, pranešė policija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusių metų rugsėjį šie dvyniai atėmė iš vieno 14-mečio mobilųjį telefoną ir 165 eurus (apie 570 litų).

„Nuotrauka buvo padaryta likus akimirkai iki nusikaltimo“, – sakė policijos atstovas spaudai. Kovą nukentėjęs berniukas atpažino save ir abu plėšikus vienoje nuotraukoje, kurią rado naršydamas žemėlapių tinklalapį „Google Maps". Šios sistemos funkcija „Street View“ vartotojams leidžia peržiūrėti pastatų vaizdus, kurie paprastai fotografuojami ant automobilio sumontuota skaitmenine kamera.

Policijai atlikus tyrimą vienas iš 24 metų dvynių prisipažino apiplėšęs berniuką.

Nors istorija yra labai teigiama, tačiau gali sukelti dviprasmiškų vertinimų. Pirmiausia, pasiteisino „Street View“ technologijos priešininkų nuogąstavimai, jog taip bus pažeidžiamos privataus gyvenimo teisės. Nors "Google" žadėjo, jog nuotraukose užfiksuoti veidai bus automatiškai išblukinami - ši istorija parodė, jog tai nelabai veikia. Tačiau iš kitos pusės, tokios teigiamos istorijos apie nusikaltėlių sugavimą gali nuraminti visuomenę ir dar labiau išpopuliarinti „Street View“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: