„Facebook“ vartotojų skaičius pasiekė 250 mln  (8)

Interneto socialinio tinklo „Facebook“ steigėjas Markas Zuckerbergas savo tinklaraštyje pranešė, kad šio tinklo vartotojų skaičius viršijo 250 milijonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar balandį „Facebook“ skelbė turintis 200 mln. vartotojų, tad naujausi duomenys liudija, kad per tris mėnesius į šį socialinį tinklą įsijungė dar 50 milijonų žmonių.

„Facebook“ yra vienas didžiausių socialinių tinklų pasaulyje. JAV jo auditorija neseniai pralenkė „MySpace“ portalą. „Facebook“ vartotojo sąsaja išversta į maždaug 60 pasaulio kalbų.

Nepaliaujamai augantis „Facebook” vartotojų skaičius kaip ant mielių augina ir kompanijos akcijas. Pastaruoju metu ja labai susidomėjo Rusai. Šios šalies kompanija, „Digital Sky Technologies”, gegužę jau investavo 200 mln. JAV dolerių į socialinio tinklo išlaikymą ir vystymą, o dabar ketina išpirkti darbuotojams priklausančias akcijas, kurių bendra vertė siekia 100 mln. JAV dolerių.

Pasak rusų kompanijos atstovės spaudai šis pasiūlymas galios dar, maždaug, visą rugpjūtį.

„Facebook” įkūrėjas šį pasiūlymą komentuoja paprastai - „Darbuotojams spręsti ar jie nori parduoti savo turimas akcijas, ar ne”.

Šio socialinio tinklo perspektyvumu tiki ir programinės įrangos milžinė „Microsoft”. Ji dar 2007 metais už 240 mln. JAV dolerių įsigijo 1,6 proc. „Facebook” akcijų.

Nepaisant spartaus vartotojų augimo ir kompanijos vertės kilimo Markas Zuckerbergas dar turi daug darbo. Jis turi parodyti, kaip didelį tinklalapio lankomumą paversti pinigais. Iki šiol tai padaryti jam sekėsi sunkiai. Pavyzdžiui 2008 metais „Facebook” atnešė apie 150 mln. JAV dolerių nuostolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)