„Google“ į „Chrome“ įmontuos 3D grafiką greitinančią technologiją  (6)

Stengdamasi nukrypti nuo kitų naršyklių siūlomų galimybių, kompanija „Google“ pradėjo kurti technologiją „O3D“, kuri naršyklėje „Chrome“ pagreitins 3D grafiką. „Komanda, kurianti „O3D“, stengiasi ją integruoti į „Chrome“ konstrukciją. Netrukus tikimės baigti pirmąjį integracijos etapą“, - trečiadienį sakė programuotojas Greg Spencer.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Google“ stengiasi nutiesti kelią didelio galingumo internetiniams žaidimams. Tokiu būdu bandoma pagreitinti interneto transformaciją: pritaikyti internetą programoms.

Kitos kompanijos pastangos apima technologiją „Google Native Client“. Ši technologija sukurta tam, kad leistų internetinėms programoms pasinaudoti įgimtomis kompiuterio apdorojimo savybėmis. Visos šios pastangos įgavo didesnę svarbą tuomet, kai buvo paskelbta apie operacinės sistemos „Chrome“ kūrimą. Tikimasi, kad ši operacinė sistema „Netbook“ kompiuteriuose bus pradėta diegti jau 2010 metų antroje pusėje.

„Operacinė sistema „Chrome“ remsis „Linux“, tačiau realus „Chrome“ programų pagrindas yra internetas“, - tvirtino kompanija „Google“.

Bus panaudota ir technologija „Native Client“

Kompanija „Google“ operacinėje sistemoje „Chrome“ ketina panaudoti ir technologiją „Native Client“. „Mes labai norime į naršyklę įdiegti technologiją „Native Client“. Remdamiesi šia strategija, mes siekiame pasiūlyti „Native Client“ savo vartotojams“, - sakė kompanijos inžinerijos vadovas Brad Chen, atsakingas už „Google Native Client“.

Technologijų pasiūlymas yra tik pirmasis žingsnis. Kompanija „Google“ turi įtikinti programuotojus, kad jie turi išmokti jas naudoti ir paskatinti svetainių kūrėjus pasinaudoti šiomis technologijomis. Tai nėra paprasta, ypač tuomet, kai technologijas naudoja vos kelios naršyklės. „Chrome“ nebus vienintelė naršyklė, kuri galės pagreitinti funkcijas. Įdiegdama šią technologiją į „Chrome“, kompanija „Google“ galės daryti spaudimą ir paskatinti ją naudoti ir kitus. „Native Client“ ir „O3D“ pavertimas standartais galėtų padėti įtikinti programuotojus, kad šias technologijas verta paremti ir tokiu būdu galima nugalėti potencialius konkurentus. Šiuo metu naršyklių kūrėjai stengiasi internetą paversti programų platforma.

Naršyklių kovos sugrįžta

Kompanija „Google“, 2008 metų rugsėjo mėnesį pristačiusi naršyklę „Chrome“, paskatino naršyklių kovas. Naršyklė „Chrome“ užsitikrino nedidelę, bet padorią rinkos dalį – beveik 2 procentus. Ši naršyklė neturi „Internet Explorer“ ar „Safari“ privalumo, t.y. galimybės ją integruoti į operacinę sistemą. Tačiau tai gali pasikeisti, jei tik operacinė sistema „Chrome“ atlaikys iššūkius ir paplis. Naršyklei „Mozilla“ taip pat prireikė ne vienerių metų, kol ji pasiekė 20 proc. dydžio rinkos dalį. Ji tapo pagrindine „IE“ alternatyva ir dauguma interneto svetainių kūrėjų stengiasi užtikrinti, kad jų svetainės veiks ir šioje naršyklėje.

Kompanija „Google“ paskyrė daug laiko, kad atkurtų tai, ką jau turi kitos naršyklės – žymelių valdymą, spausdinimo peržiūras ir kitas naudingas funkcijas. Nepaisant to, bendrovė dirba ir su naujovėmis: ji stengiasi užtikrinti didesnį saugumą ir greitesnį darbą su programomis, sukurtomis naudojant interneto programavimo kalbą „JavaScript“. Kompanija „Google“ tikisi, kad jos technologijos leis įgyvendinti darbalaukio programų veikimą.

„Mes tikimės, kad „O3D“ suteiks galimybę žaisti aukštos kokybės žaidimus“, - sakė Brad Chen.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)