Ateities dviračio koncepciją padeda kurti legendinis dviratininkas (Video)  (24)

Jis skaičiuoja tavo deginamas kalorijas, groja muziką ir kai pavargsti, padeda įvažiuoti į įkalnes. Tai ― ateities dviratis, kurio koncepcinį modelį padeda kurti vienas garsiausių planetos dviratininkų Chrisas Boardmanas. Tačiau pasak jo, šis "šedevras" pasirodys mūsų gatvėse maždaug tik po 20 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši lengvasvorė, iš anglies pluošto pagaminta transporto priemonė yra tarsi kompiuterizuota savo pirmtako alternatyva. Ją aktyvuoti galės tik pats savininkas, į dviračio kompiuterinę sistemą įvedęs savo piršto antspaudą. Sistema taip pat galės groti muziką ir pagal pedalų apsisukimus apskaičiuoti vairuotojo sudegintas kalorijas.

Dviratis yra ypač aerodinamiškas, nes ratai yra sukonstruoti be stipinų. Padangos yra apsaugotos nuo pradūrimų ― jos pačios savaime prisipučia. Vairuotojui pavargus, saulės energijos varomas motoras mina pedalus už jį.

Tačiau kol kas šis dviratis yra konceptualios stadijos. „Visos reikalingos technologijos jau išrastos, tačiau niekas dar nesudėjo jų į vieną vietą“, ― aiškino CH. Boardmanas, ateities dviračio kūrėjų komandos narys.

Esant dabartinei situacijai dviratis taip pat nebūtų įperkamas, tačiau, pingant technologijoms, dviratininkai gali tikėtis turėti panašią transportą priemonę po kelių dešimtmečių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)