Rinkoje pasirodys nauja interneto naršyklė  (3)

Marc Andreessen, vienas iš naršyklės „Netscape Navigator” kūrėjų, rems projektą, siekiantį sukurti naują interneto naršyklę „RockMelt”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Netscape” istorija prasideda 1994 metais, kai Marc Andreessen, komandos, kuriančios pirmąją masinio naudojimo naršyklę „Mosaic“ narys ir James Clark įkūrė kompaniją „Netscape Communications“. Pirmoji „Netscape Navigator“ versija buvo išleista 1994 m. spalio 13 d.: produkto populiarumas augo kaip ant mielių. Per dvejus metus nuo įkūrimo, kompanija „Netscape Communications“ išaugo šimtą kartų, o pajamos padidėjo iki šimtų milijonų dolerių.

Tačiau po to, kai kompanija „Microsoft“ išleido „Internet Explorer“ naršyklę, „Netscape“ pradėjo jausti didelius sunkumus. Pajamos, gautos iš kitų programinės įrangos produktų pardavimo, leido „Microsoft“ platinti savo naršyklę nemokamai, o „Netscape“ naršyklę vartotojams reikėjo pirkti. „Netscape“ pelnas pradėjo stipriai mažėti ir 2007 metais naršyklės kūrimas ir pardavimas buvo sustabdytas.

Apie naują projektą pranešė pats generalinis direktorius M.Andreessen. Pažymima, jog naršyklė vadinsis „RockMelt”. Jos steigėjai yra Eric Vishria ir Timothy Howes - buvęs „Opsware” vadovas, kurio kompanija 2007 m. buvo parduota korporacijai „Hewlett-Packard" už 1,6 milijardo JAV dolerių.

Panašu, jog tai nebus tradicinė interneto naršyklė. Daugelyje naujienų ji dar vadinama Facebok naršykle - pasirodo, ji bus skirta vaiksčioti po Facebook socialinį tinklą. Kol kas detalių naujienų apie šią naršyklę nėra daug, tačiau būsimo galimybės intriguoja - neabejojama, jog ši naršyklė turėtų pateikti ką nors įdomaus, nes Marc Andreessen šiuo metu yra ketvirtas žmogus Facebook valdyboje, taip pat sklinda gandai, kad prie jos dirba dalis Facebook darbuotojų, Firefox kūrėjas Blake Ross ir Facebook iPhone programėlės kūrėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: