„Sony“ kompiuteriuose bus siūloma kompanijos „Google“ naršyklė  (8)

Kompanija „Google Inc“ savo naršyklę „Chrome“ ketina platinti bendrovės „Sony Corp“ gaminamuose kompiuteriuose. Tai pirmasis toks kompanijos sandoris nuo pernai metų, kai ji pristatė „Chrome“ interneto naršyklę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis sandoris leistų padidinti naujojo kompanijos „Google“ produkto populiarumą, kadangi jis atsilieka nuo naršyklių, kurias sukūrė kompanijos „Microsoft Corp“ bei „Mozilla foundation“. Kompanijos „Google“ atstovas Eitan Bencuya teigė, kad sandoris su „Sony“ buvo sudarytas šią vasarą, tačiau jis atsisakė atskleisti sandorio sąlygas.

„Google“ tvirtino, kad kompanija ieško būdų, kaip padidinti „Chrome“ populiarumą. „Šiuo metu mes stengiamės išbandyti kanalą su kompanija „Sony“, - teigiama bendrovės pranešime. Pirmą kartą apie šį susitarimą su „Sony“ buvo pranešta laikraštyje „Financial Times“. Kompanija „Sony“ atsilieka nuo didžiųjų kompanijų „Hewlett-Packard Company“ bei „Dell Inc“ ir nepatenka į didžiausių kompiuterių pardavėjų penketuką. Tačiau kompanijos „Google“ atstovas pridūrė, kad jie ketina panašius sandorius sudaryti ir su kitais kompiuterių gamintojais.

Kompanija „Google“ naršyklę „Chrome“ pristatė 2008 metų rugsėjo mėnesį. Kol kas kompanija smarkiai atsilieka nuo keturių didžiausių naršyklių rinkos žaidėjų. Kompanijos „Net Applications“ duomenimis, liepos mėnesį „Chrome“ rinkos dalis siekė tik 2,59 procentus. Naršyklių rinkoje dominuoja kompanijos „Microsoft“ gaminama naršyklė „Internet Explorer“. Jos rinkos dalis – 67,7 procentai. Nuo jos atsilieka kompanijos „Mozilla Foundation“ naršyklė „Firefox“ (22,5 proc.) bei kompanijos „Apple Inc“ naršyklė „Safari“ (4 proc.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: