„Microsoft“ įkūrė atviro kodo fondą  (7)

Kompanija "Microsoft" įkūrė ne pelno organizaciją „CodePlex foundation”, kurios tikslas – atviro kodo programinės įrangos kūrėjų projektų apjungimas. Tvirtinama, kad „CodePlex foundation” papildys esamus fondus ir visuomenines organizacijas, siūlant bendrovėms – komercinių programų bei priedų kūrėjams - atviro kodo bendruomenės diskusijas, skirtas aptarti bendrus projektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CodePlex Foundation“ yra prižiūrimas kompanijos „Microsoft”, kuri skelbia, platina ir aptaria naujausią informaciją apie atviro kodo projektus. Planuose – bendradarbiavimas su kitais atviro kodo fondais, siekiant apsikeisti patirtimi. Naujoji organizacija sieks pritraukti kuo daugiau komercinės programinės įrangos kūrėjų prie bendrų projektų. Užbaigti projektai turės atviro kodo licenciją.

„Microsoft“ į „CodePlex Foundation“ investavo 1 mln. JAV dolerių. Dabar yra koreguojamas organizacijos statutas, apibrėžiantis pagrindinius projektų tipus. Fondo prezidentu laikinai paskirtas Sam Ramji, vyresnysis "Microsoft" platformos strategijos direktorius. Į direktorių valdyba įeina „Novell“ viceprezidentas Miguel de Icaza, bei vienas iš „DotNetNuke“ įkūrėjų Shaun Walker.

Kai kurie analitikai teigia, jog naujojo fondo sprendimai bus daromi atsižvelgiant į „Microsoft“ korporacijos sprendimus. Tuo tarpu „Microsoft“ ne tik aktyviai dirba ties atviro kodo sistemomis, bet ir dalyvauja teismo bylose dėl pažeidžiamų „Microsoft“ komercinių licencijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)