Automobilis įtakoja vyrų seksualumą  (14)

Kanados mokslininkai ištyrė, kad sportinio atomobilio vairavimas padidina vyriškojo lytinio hormono testosterono išsiskyrimą vyrų organizme, o vairavimas seno, neprestižinio automobilio – sumažina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkordijos Universiteto tyrimo rezultatus aprašo portalas autobild.lt. Kiekvienam iš tyrime dalyvavusių 39 jaunų vyrų reikėjo visą valandą važinėti už naujojo sportinio kabrioleto Porshe 911 Carrere vairo, o po to persėsti valandai už šeimyninio automobilio Tyota Camry vairo. Tyrimo metu išjaunuolių buvo imami seilių pavyzdžiai, pagal kuriuos buvo nustatomas testosterono kiekis organime.

Paaišėjo, kad vairuojant Porshe 911 lytinio hormono kiekis žymiai pakildavo. Ypač vairuojant miesto centre, kur dailiosios lyties atstovių yra daug.

Miesto centre vairuojant Tyota Camry testosterono kiekis seilėse nepasikeisdavo ar net sumažėdavo, tačiau vairuojant trasoje, kur nebuvo žiūrovų, testosterono kiekis pakildavo.

Mokslininkų nuomone, tokia vyrų organizmo reakcija susijusi su tuo, kad važiuojant prestižiniu automobiliu yra skleidžiami tam tikri “lytiniai signalai” dėl moterų dėmesio užkariavimo.

Tyrimo rezultati leidžia suprasti, kodėl daugelis vyrų vidutinio amžiaus krizės metu nusprendžia įsigyti sportinį automobilį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Autobild.lt
Autobild.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (14)