Paplitus „Botnet“, „DDoS“ atakos atpigo  (0)

Saugumo tyrėjai tvirtina, kad per pastaruosius mėnesius sumažėjo kriminalinių paslaugų, tokių kaip paslaugos atsisakymas arba „DDoS“, kaina. Dėl ko taip nutiko? Dėl rinkos ekonomikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Barjerai įeinantiems į šią rinką yra tokie maži, kad žmonės šią rinką tiesiog užtvindė, - sakė kompanijos „Arbor Networks“ saugumo tyrėjas Jose Nazario. – Vienintelis būdas išsiskirti – sumažinti kainą“.

Nusikaltėliai dar labiau ištobulėjo: jie įsilaužia į nieko neįtariančių vartotojų kompiuterius ir nukreipia juos į taip vadinamus „botnet“ tinklus. „Botnet“ tinklai naudojami elektroninių šiukšlių siuntimai, slaptažodžių vagystėms ir kartais net „DDoS“ atakų vykdymui. Šių atakų metu aukų serveriai užtvindomi nepageidaujama informacija.

„DDoS“ atakos buvo naudojamos kritikos cenzūravimui, konkurentų sunaikinimui ir netgi pinigų išpešimui iš teisėto verslo. Šių metų pradžioje buvo įvykdyta „DDoS“ ataka, nukreipta į JAV ir Pietų Korėjos serverius, jos metu nukentėjo daug interneto svetainių.

Ar „botnet“ operatoriai, kaip ir kiti verslai, sunkiais ekonominiais laikais turėjo sumažinti išlaidas? Saugumo tyrėjai konkrečių priežasčių nežino, tačiau jie tvirtina, jog smarkiai išaugo pasiūla. 2008 metais kompanijos „Symantec“ interneto davikliai suskaičiavo, kad vidutiniškai per dieną apkrečiama 75 158 kompiuteriai, tai net 31 proc. daugiau nei pernai metais.

„DDoS“ atakos prieš keletą metų kainuodavo šimtus ar tūkstančius dolerių per dieną, tačiau pastaraisiais mėnesiais saugumo mokslininkai pastebėjo kainų sumažėjimą. Jose Nazario matė, kad „DDoS“ atakos siūlomos už 100 dolerių per dieną, tačiau pasak kompanijos „SecureWorks Security“ tyrėjo Kevin Stevens, kainos nukrito net iki 30 - 50 dolerių.

Ne vien tik „DDoS“ atakos pinga. Kevin Stevens tvirtina, kad kainos už pavogtus kreditinių kortelių numerius bei kitą tapatybės informaciją taip pat sumažėjo. „Kainos krinta beveik visur“, - sakė jis.

Nors 100 dolerių kaina gali apimti nuo 100MB/sekundę iki 400MB/sekundę atakas, galima įsigyti ir žymiai silpnesnę paslaugą – tai priklauso nuo pardavėjo. „Egzistuoja daugybė nesąmonių, kai perki ir nežinai, ką gausi, - teigė kompanijos „Symantec Security Response“ technikos direktorius Zulfikar Ramzan. – Nors mes matome nukritusias kainas, tačiau tai nereiškia, kad gausime tokios pat kokybės paslaugas“. Apskritai, kainos už prieigą prie „botnet“ kompiuterių ryškiai sumažėjo nuo 2007 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: