Danija suteikė leidimą tiesti dujotiekį „Nord Stream“  (3)

Antradienį Danijos valdžios institucijos bendrovei „Nord Stream“ suteikė leidimą tiesti gamtinių dujų vamzdyną Danijai priklausančioje Baltijos jūros dalyje. 87,7 km vamzdyno bus nutiesta per šalies teritorinius vandenis ir 49,9 km – išskirtinėje ekonominėje zonoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltijos jūros dugnu planuojamas tiesti 1220 km ilgio „Nord Stream“ dujotiekis bus skirtas gamtinėms dujoms iš Rusijos į Vokietiją transportuoti ir bus prijungtas prie Europos dujotiekių tinklo.

„Nord Stream“ jau pažengė ir tardamasi su valdžios institucijomis kitose keturiose valstybėse – Rusijoje, Suomijoje, Švedijoje ir Vokietijoje, per kurių teritorinius vandenis planuojama tiesti dujotiekį.

„Danijos leidimas yra labai svarbus žingsnis „Nord Stream“ projekte. Tai kelerių metų darbo rezultatas – per šį laiką „Nord Stream“ atliko išsamius aplinkosaugos tyrimus, parinko tinkamiausią maršrutą, glaudžiai bendradarbiavo su valdžios institucijomis ir konsultavosi su atitinkamų sričių ekspertais“, – sakė „Nord Stream AG“ vykdomasis direktorius Matthias Warnigas.

„Projektas vyksta tiksliai pagal numatytą grafiką. Įgyvendinome valstybių siūlytus pakeitimus ir toliau keičiamės informacija su atitinkamomis institucijomis, o tai suteikia tvirtą pagrindą tolesnėms projekto procedūroms“, – pridūrė M.Warningas. „Nord Stream“ yra pažangiausias dujotiekio projektas ir žymiai prisidės didinant Europos energetinį saugumą bei rūpinantis klimato apsauga per artimiausius dešimtmečius“.

Danijos valdžios institucijos yra patyrusios vertinant stambius jūros infrastruktūros projektus – jos atidžiai dalyvavo renkant optimalų vamzdyno maršrutą Danijos vandenyse. Svarstytos kelios maršruto alternatyvos ir kiekviena jų buvo vertinama atsižvelgiant į įvairius faktorius: laivų eismą, žvejybą, nuskandintų cheminių ginklų vietoves, kultūrinį paveldą bei daugybę aplinkosaugos aspektų. Galutinis maršrutas Danijos teritorijoje – į rytus bei pietus nuo Bornholmo salos buvo parinktas „Nord Stream“ glaudžiai bendradarbiaujant su Danijos valdžios institucijomis, atsižvelgta į daugelį interesų bei maksimaliai sumažintas poveikis aplinkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: