Naujas karinis androidas moka žingsniuoti ne blogiau nei tikras žmogus (Video)  (8)

JAV kompanija Boston Dynamics kuria armijos reikmėms pritaikytą androidą, kurį bus galima panaudoti aprangos, apsaugančios nuo cheminio ginklo pavojaus, testavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuomet inžinieriai ir mokslininkai robotą baigs kurti, pagal formas ir matmenis jis turės būti labai panašus į vidutinį žmogų. O svarbiausia, jo judėjimo būdas turi praktiškai identiškai imituoti žmogaus vaikščiojimą.

Kuriamą androidą PETMAN mokslininkai dar vadina „Didžiojo šuns Didžiuoju broliu“, turėdami galvoje unikalų ir jau kiek anksčiau suprojektuotą keturkojį robotą BigDog, pritaikytą įvairių kovinių transportavimui. Jog šie robotai yra giminingi pagal konstrukciją ir realizavimo principą, nesunku įsitikinti peržiūrėjus, kaip PETMAN atkakliai laikosi ant kojų bandant jį nustumti ar parversti.

Apautas specialiais kariniais batais PETMAN labai jau panašiai į tikrą žmogų kilnoja kojas ir gali pasiekti visa padorų 5,14 km/h ėjimo greitį. Palyginimui, galima prisiminti „estetiškiausios“ išvaizdos japonų humanoidą ASIMO, kuris eina dviguba lėtesniu greičiu. Tiesa, pastarasis dar sugeba bėgti – tokiame režime jo greitis išauga iki 6 km/h. Visi kiti garsesni pasaulio androidai gerokai nusileidžia šiems „giminaičiams“ pagal judėjimo spartą. Na, o kaip PETMAN sugeba pasiekti pakankamai įspūdingą judėjimo greitį, galite peržiūrėti oficialiame kompanijos Boston Dynamics parengtame video.

Pagal dabartinį planą, PETMAN ne tik galės greitai vaikščioti, bet ir šliaužti bei atlikti įvairiausius gimnastikos pratimus, būtinus tikrinant specialiųjų rūbų kokybę įvairiose sąlygose. Be to, robotas tuo pačiu sugebės „imituoti žmogaus fiziologiją“ derindamas „kūno“ temperatūrą bei drėgmę.

Na, o galutinė projekto idėja siekia dar toliau – PETMAN pagal išvaizdą turėtų mažai kuo skirtis nuo įprastinio kareivio. Manoma, jog po 13 mėnesių projektavimo ir 17 mėnesių konstravimo bei bandymų, Boston Dynamics 2011 metais Pentagonui pateiks pilnai funkcionalų ir veikiantį prototipą.

Visam šitam reikalui Pentagonas neoficialiais duomenimis paskyrė 26,3 milijonus dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)