Kinija ketina rengti robotų Olimpiadą  (6)

Kitąmet Kinija ketina surengti robotų Olimpiadą. Taip tikimasi ne tik populiarianti inovacijas, bet ir skatinti kurti lankstesnius bei naudingesnius robotus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinio renginio, vyksiančio Harbino mieste, metu robotai varžysis 16 skirtingų rungčių, praneša BBC.

Robotai dalyvaus tradicinėse olimpinėse rungtyse, tokiose kaip lengvoji atletika, tačiau bus ir labiau mechanizmams tinkančių, pavyzdžiui – valymas. Žaidynėse dalyvauti galės tik į žmones panašūs robotai. Jie privalės turėti dvi rankas ir kojas. Ratai bus draudžiami.

Olimpiados rengėjai tikisi, jog savo atstovus į žaidynes atsiųs daugiau kaip 100 pasaulio universitetų.

Renginiui Harbino miestas pasirinktas dėl jį garsinančio Technologijos institutu, kuriame dirbanti robotų futbolo tyrimų grupė subūrė labai sėkmingą futbolą žaidžiančių robotų komandą.

Technologijos instituto profesoriaus Hongo Rongbingo teigimu, tokiu renginiu siekiama paskatinti inovacijas ir paraginti gaminti tokius robotus, kurie būtų lankstesni ir naudingesni.

Konkreti renginio data dar nepaskelbta, mat organizatoriai dar derasi su rėmėjais, padėsiančiais apmokėti jo išlaidas.

Kinijoje vyksianti Olimpiada – dar vienas renginys robotams skirtų renginių ir varžybų kalendoriuje. Panašus renginys, „RoboGames“, nuo 2004 metų rengiamas Amerikoje. Varžybose „Roboexotica“ rungtyniauja robotai, galintys sumaišyti kokteilį, uždegti cigaretę ar pasišnekučiuoti su baro klientais.

Robotai turi ir savo pasaulio taurės varžybas. Šių metų varžybose dalyvavo 400 komandų, atstovavusių 35 pasaulio šalims. Kitų metų pasaulio taurės varžybos birželį vyks Singapūre.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)