Berlyne siūloma statyti 1000 m aukščio kalną (Video)  (17)

Jei „The Berg“ projektas bus įgyvendintas, Berlyne, buvusio Tempelhofo aerodromo vietoje, iškils aukščiausias pasaulyje dirbtinis kalnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors vokiečių architekto Jakobo Tiggeso pasiūlyta idėja supilti pernai uždarytame Tempelhofo oro uoste iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, švelniai tariant, keista, ji susilaukė rimtos berlyniečių ir kitų Vokietijos gyventojų paramos. Apie šį projektą rašė Vokietijos ir kitų šalių spauda, o „The Berg“ projekto tinklalapis „Facebook“ portale jau turi daugiau nei 3500 jo entuziastų.

J. Tiggesas siūlo buvusio Tempelhofo aerodromo teritorijoje (365 ha) statyti didžiausią pasaulyje dirbtinį kalną, kurio aukštis siektų 1000 metrų. Tai būtų svarbi mėgstančių paslidinėti turistų traukos vieta, nauja poilsio vieta berlyniečiams ir didelė miesto „žalioji zona“, kurią net numatoma apgyvendinti kalnų ožkomis ir kitais gyvūnais.

„Kai kiti dideli ir turtingi pasaulio miestai bando pasiekti naujas galimybių ribas statydami milžiniškus įmantrios formos viešbučius, padangę siekiančius dangoraižius ar kybančias koncertų sales, Berlynas supiltų paprastą kalną...“, - teigia „The Berg“ projekto autorius.

Kad ir kokia patraukli atrodytų kai kuriems berlyniečiams ši įprastą kraštovaizdį pakeisti galinti idėja, „The Berg“ projekto įgyvendinimas pareikalautų labai didelių lėšų, pastebi „Inhabitat.com“. Tačiau istorijoje yra daug pavyzdžių, kai vyriausybės noriai finansavo kur kas mažesnio visuomenės pritarimo bei susidomėjimo sulaukusias investicines programas, tad gal dirbtinio kalno prie Berlyno statybos idėja iš tiesų yra pakankamai beprotiška, kad vieną dieną būtų įgyvendinta? Štai kaip architektas Jakobas Tiggesas įsivaizduoja dirbtinį kalną Berlyne. „The Berg“ projekto iliustr.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: