Pasirodys "saugūs" pėstiesiems automobiliai  (5)

Jau 2010-2011-aisias metais į gatves išriedės pirmi lengvieji automobiliai su apsauginėmis oro pagalvėmis išorėje – eismo įvykio metu jos nuo sužeidimų saugotų pėsčiuosius, rašo žurnalas “Veidas”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 19-20 d. Maskvoje vyks pirmoji pasaulinė saugumo konferencija, į kurią iš viso pasaulio susirinks per 1200 aukštų pareigūnų, daugiausia susisiekimo, sveikatos, užsienio reikalų ir švietimo ministrai. Jie ieškos būdų, kaip sumažinti mirtingumą per eismo įvykius ir keisis patirtimi. Maskvoje bus pristatyta ir revoliucine vadinama naujovė – naujos automobilių apsaugos sistemos, eismo įvykio metu saugančios ne automobilio keleivių, o pėsčiųjų ar dviratininkų gyvybes. Japonų kompanija “Toyota Gosei” ir dar kelios kitų šalių apsaugos sistemų kūrėjos sugalvojo, kad pėsčiuosius galėtų saugoti dviem eilėmis automobilio priekyje sumontuotos saugos oro pagalvės.

Viršutinė saugos oro pagalvių dalis, įrengta po automobilio kapotu, būtų skirta suaugusiųjų apsaugai, o saugos oro pagalvės automobilio apačioje, ties radiatoriaus grotelėmis, nelaimės atveju saugotų vaikus.

Automobilio išorėje būtų įmontuoti davikliai, kuriems suveikus – o tai nutiktų artėjant staigiam susidūrimui su pėsčiuoju ar dviratininku – saugos oro pagalvės išsiskleistų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Autobild.lt
Autobild.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)