Rusijos kariuomenėje – pripučiami tankai ir balistinės raketos  (58)

Rusijos kariuomenės ginkluotę netrukus papildys pripučiami raketinių kompleksų, tankų, lėktuvų, priešlėktuvinės gynybos radiolokacinių stočių ir kitokios karinės technikos maketai, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pripučiamų kovinės technikos maketų gamybą pradėjo oro balionų ir batutų gamykla Chotkovo mieste (Maskvos sritis). Vidutinis tokių maketų svoris – apie 30 kg, jie gaminami iš lengvo vandens nepraleidžiančio audinio, o suvynioti užima nedaug vietos.

Pripūsti maketai įgauna tikros kovinės technikos dydį, jie gali atspindėti radarų signalus ir imituoti variklių skleidžiamą šilumą. Taip tikimasi apkvailinti priešo kosminės ir aviacinės žvalgybos priemones.

Priminsime, jog apie tokius muliažus mes jau rašėme lygiai prieš metus - tuomet juos gaminanti Rusijos kompanija "Rusbal" tikėjosi, jog šie gaminiai bus populiarūs tarp neturtingų valstybių. Tačiau panašu, jog produkcija susigundys ir didžiosios šalys.

Pasak Chotkovo mieste veikiančio mokslinio – gamybinio susivienijimo laboratorijos vadovo Jurijaus Stepanovo, visi pripučiami kovinės technikos modeliai bus tikroviški – pavyzdžiui, bus galima sukioti pripučiamų tankų bokštelius, atidarinėti liukus. Be to, prie maketų bus galima prijungti papildomus elementus, todėl, pavyzdžiui, du pripučiami tanko T-80 modeliai galės turėti skirtingą degalų bakų skaičių – juos bus galima pritvirtinti ir pripūsti papildomai.

Pranešama, kad Rusijos gynybos ministerija jau pradėjo iš gamintojo pirkti užsakytus raketinio komplekso C-300 maketus. Chotkovo miesto gamykloje taip pat jau gaminami tankų T-72 ir T-80 bei naikintuvų „Su-27“ ir „MiG-31“ muliažai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (58)