Samsung paskelbė būdą, kaip sukurti visą pasaulį apimantį internetą  (3)

Naujame technologijų giganto Samsung pranešime teigiama, kad ~4600 apie Žemę besisukančių mikropalydovų flotilė galėtų išspręsti gresiančią duomenų krizę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-08-20 Samsung paskelbė būdą, kaip sukurti visą pasaulį apimantį internetą  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime prognozuojama, kad 2028 metais pasaulyje 5 milijardai interneto naudotojų per mėnesį iš viso persiųs bent 1 zetabaitą duomenų – kad būtų vaizdžiau, 1 zetabaitas yra 1000 eksabaitų, 1 eksabaitas yra 1000 petabaitų, o vienas petabaitas yra 1000 terabaitų – tad reikės rimtai apmąstyti, kaip galime tai pasiekti. Mažų internetą skleidžiančių palydovų žvaigždynas galėtų būti tinkamas sprendimas, teigiama jame, ir Samsung juos galėtų sukurti.

Pranešime, pavadintame Mobile Internet from the Heavens, aprašoma interneto palydovų sistema, išvengsianti dabartinių ryšių palydovų problemų, nes būtų išdėstyta daug arčiau prie Žemės. „Dauguma modernių ryšių palydovų kabo geostacionarioje orbitoje ~35 000 km aukštyje virš paviršiaus, ir iš čia kyla griežtas apribojimas dėl duomenų perdavimo laiko,“ Grahamas Templetonas rašo ExtremeTech. „Samsung nori savo flotilę išdėstyti žemojoje Žemės orbitoje ir taip sumažinti šį vėlavimą.“

Kadangi mikropalydovų flotilė nuolat judės, ir nė vienas palydovas nebus priskirtas konkrečiam Žemės plotui, Samsung spėja, kad jai reikės ~4600 mikropalydovų, kad būtų užtikrintas nuolatinis visos planetos paviršiaus padengimas.

Tai nėra pirmas kartas, kai iškeliama visuotinio „kosminio interneto“ idėja. Birželį SpaceX vadovas Elonas Muskas paprašė FCC leidimo paleisti bandomųjų internetą transliuojančių mikropalydovų flotilę į žemąją Žemės orbitą, ir seras Richardas Bransonas surinko 500 mln dolerių nuosavos OneWeb kosminių teleskopų sistemos paleidimui iki 2019 m.;

Arčiau žemės Google darbuojasi, siekdama padaryti Šri Lanką pirmąja šalimi, įgyvendinusia visuotinį interneto ryšio padengimą helio balionų sistema, o ant kulnų mina Facebookas, planuodamas paleisti interneto ryšio dronus.

Tiesą sakant, nieko keisto, kad didžiausios pasaulio technologijų kompanijos varžosi dėl interneto tiekimo ateinančiais dešimtmečiais. Kaip pažymi Templetonas, filantropinė vargingiausių ir tolimiausių pasaulio regionų nauda bus svarbi, tačiau iš tiesų svarbiausia savo produktų ir paslaugų tiekimas.

„Taip galima ne tik parduoti plačiajuostį internetą likusiai daugumai, gyvenančiai be jo, tačiau ir pasiekti, kad mieliau būtų naudojamos nuosavos interneto paslaugos,“ pažymi jis. „Nors ir ne itin susijęs su palydovų paleidimu, Facebooko Internet.org paleidimas yra bandymas pasiekti tą patį tikslą: suteikti žmonėms, neturintiems tinkamo interneto ryšio, subsidijuojamą jo versiją, mainais į galimybę pirma parodyti jiems savo interneto turinį.“

Parengti internetą transliuojančių palydovų flotilę nebus paprasta – Billas Gatesas žino tai kuo puikiausiai – ir Samsung dar netgi nepaskelbė planuojanti ką nors daryti su šiuo pasiūlymu. Teks laukti ir žiūrėti. Įtariu, kad ši idėja yra neišvengiama ir dabar ja žaisti gali visi.

 

 

 

 

Bec Crew
www.sciencealert.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai (3)