Kaip Paryžiaus teroristai apgavo slaptąsias tarnybas: išpuoliai planuoti naudojant „PlayStation 4s“?  (0)

„Islamo valstybės“ kovotojai teroro išpuolius Paryžiuje galėjo organizuoti naudodamiesi „PlayStation 4s“, sako Belgijos vidaus reikalų ministras Janas Jambonas. Pasak jo, bendravimą tarp žaidimų konsolėmis besinaudojančių asmenų žvalgybininkams stebėti beveik neįmanoma, todėl šis įrenginys galėjo pasitarnauti atakų planuotojams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-11-16 Kaip Paryžiaus teroristai apgavo slaptąsias tarnybas: išpuoliai planuoti naudojant „PlayStation 4s“?  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„PlayStation 4“ dar sunkiau kontroliuoti nei „WhatsApp”, – sakė jis Belgijos savaitraščiui „The Bulletin“.

Anksčiau J.Jambonas yra pavadinęs Briuselį silpnąja kovos su terorizmu grandimi. 

Praėjusią savaitę jis yra pareiškęs, kad Belgija „Islamo valstybei“ parūpino daugiau kovotojų nei bet kuri kita Europos šalis. 

Kaip rašo „Forbes“, „PlayStation 4“ naudotojai gali siųsti žinutes į tiesioginį žaidėjų tinklą, taip pat bendrauti balsu arba susisiekti žaisdami specialų žaidimą. 

Tyrėjams tokį bendravimą susekti gerokai sunkiau nei paprastą susirašinėjimą mobiliaisiais telefonais ar kompiuterinėmis programomis.

Tai reiškia, kad „Islamo valstybės“ kovotojai galėjo bendrauti neištardami ir neparašydami nė žodžio. 

Atakos planai galėjo būti perduoti kovotojams kaip žaidimo dalis. Pavyzdžiui, „Call Of Duty“ žaidėjai vienas kitam gali rašyti pranykstančias žinutes. 

Edwardo Snowdeno nutekinti JAV slaptųjų tarnybų dokumentai rodo, kad žvalgai iš tikrųjų apsimesdavo žaidžiantys „World of Warcraft“ ir „Second Life“ ieškodami teroristų pėdsakų. 

Kol kas nėra iki galo aišku, ar tokiu būdu buvo planuojamos atakos Paryžiuje, tačiau „International Business Times“ nurodo, kad žaidimų konsolė buvo tarp Belgijos policijos pas įtariamuosius Briuselio priemiestyje rastų ir paimtų daiktų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(34)
(4)
(30)

Komentarai (0)