Gera naujiena žaidimų mėgėjams: pristatytos „Sony PlayStation 4 Pro“ bei „PlayStation Slim“ konsolės (Video)  (3)

Ne „Neo“, o „Pro“. „Sony“ kompanija oficialiai pristatė naują „PlayStation Pro“ konsolę, kuri leis žaisti 4K (3840 x 2160 pikselių) raiškos žaidimus. „Sony“ pritaikė čia patobulintą vaizdo plokštę, kuri yra dvigubai galingesnė nei dabartinė (1,8 TFLOPS vs. 4,2 TFLOPS). Reikėtų pažymėti tai, kad „Sony“ nusprendė nekeisti procesoriaus. „PlayStation 4 Pro“ konsolėje rasime jau žinomą aštuonių branduolių „AMD Jaguar x86-64“. Operatyviosios atminties dydis vis dar turėtų būti 8 GB.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-09-10 Gera naujiena žaidimų mėgėjams: pristatytos „Sony PlayStation 4 Pro“ bei „PlayStation Slim“ konsolės (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„PlayStation 4 Pro“

Naujoji „Sony“ žaidimų konsolė praktiškai bet kokiu aspektu bus geresnė nei pagrindinė „PS4“ versija.

Visų pirma, „PlayStation 4 Pro“ leis žaisti 4K raiškos žaidimus. Tai reiškia, kad baigiasi era, kai pramogos Ultra HD raiškoje prieinamos tik žaidėjams, kurie turi našų stacionaraus kompiuterio klasės įrenginį. Įdomu tai, kad „Sony“ žada, jog šį patobulinimą pajus ne tik žaidėjai, kurie turi televizorius su 4K matricomis, nes žaidimų kūrėjai siūlys geresnės kokybės žaidimus taip pat ir HD  televizoriams.  

Žaisti 4K padės kur kas galingesni vidinės konstrukcijos elementai. Jų dėka žaisti galima bus ne tik labai didelės raiškos žaidimus, bet taip pat daryti tai su legendinių 60 kadrų per sekundę sparta. „PS4 Pro“ taip pat turės labai talpų 1 TB diską.  

„PS4 Pro“ įveda į žaidimus „High Dynamic Range“ funkciją. HDR, t.y. technologijos, siūlančios žymiai platesnį kontrasto diapazoną, dėka žaidimas atrodys kur kas geriau, o žaidėjai matys daugiau. Šios technologijos įvedimas ypatingai pasijus pramogų metu būnant tamsioje erdvėje. HDR dėka pradžioje visiškai juodi esantys vaizdų elementai galės atskleisti juose slypinčias detales. Panašiai kaip ir 4K raiškos palaikymo atveju, HDR technologijos privalumai bus prieinami žaidėjams, neturintiems atitinkamų televizorių. 

Žinoma, naujausia „PlayStation 4 Pro“ žaidimų konsolė pasižymės „Playstation VR“ rinkinio užtikrinamu virtualios realybės palaikymu.  

„PlayStation 4 Slim“

Taip pat „Sony“ pristatė „PlayStation Slim“. Tai yra mažesnė trijų metų senumo konsolės versija, kuri specifikacijų požiūriu niekuo nesiskiria nuo pirmtakės. Vienintelis skirtumas – naujiena turėtų pasižymėti mažesnėmis energijomis sąnaudomis.

Siūlydama patrauklias galimybes mažesniame korpuse „Sony“ kompanija nori paskatinti neapsisprendusius žaidėjus pasirinkti japonų produktą. Rinkoje ši konsolė pakeis „PlayStation 4“ versiją, kuri dabar bus išimta iš prekybos, tad šįkart situacija bus kita nei „PS3“ atveju, kai žaidėjai kurį laiką galėjo rinktis tiek „storesnę“, tiek „plonesnę“ įenginio versiją.

Kada ir už kiek?

Naujosios „PlayStation 4 Pro“ konsolės pasirinktose rinkose turėtų pasirodyti šių metų spalio 10 dieną.  Nustatyta, kad „PS4 Pro“ kainuos 399 eurus. „PlayStation 4 Slim“ įprastus „PS4“ pakeisti turėtų jau kitą savaitę ir kainuos 100 eurų mažiau nei „Pro“ versija.  

Visame pasaulyje abi konsolės bus parduodomos lygiagrečiai. „PS4 Pro“ konsolė bus labiau pozicionuojama kaip produktas reiklesniems žaidėjams, o „Slim“ versijos uždavinys bus patenkinti mažiau reiklesnių poreikius.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(39)
(5)
(34)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: