„Google“ darbuotojai atviru laišku kreipėsi į korporaciją - tai, kas vyksta, yra nepriimtina (Video)  ()

Šimtai „Google“ darbuotojų protestuodami prieš kompanijos planus išleisti cenzūruotą paieškos sistemą Kinijoje, parašė savo vadovams laišką. Darbuotojų teigimu, šis projektas iškelia daugybę „svarbių moralinių ir etinių klausimų“, todėl jie paragino kompaniją būti skaidresne.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-08-18 „Google“ darbuotojai atviru laišku kreipėsi į korporaciją - tai, kas vyksta, yra nepriimtina (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiuo metu mes neturime pakankamai informacijos, reikalingos priimant etinius sprendimus dėl mūsų darbo“, – pridūrė jie.

„Google“, kuri viešai apie tokius planus dar nėra kalbėjusi, atsisakė komentuoti ir informaciją apie šį protestą. Dukterinė kompanija, kuri priklauso „Alphabet“ įmonei, pasitraukė iš Kinijos rinkos prieš aštuonis metus dėl valdžios cenzūravimo įstatymų.

Visgi praeitą mėnesį pateiktos ataskaitos parodė, kad „Google“ slaptai kuria naują paieškos sistemą kodiniu pavadinimu „Dragonfly“, skirtą būtent Kinijos rinkai.

Platforma, kuriai vis dar reikalingas Kinijos vyriausybės pritarimas, blokuotų tam tikras svetaines ir paieškos terminus, pavyzdžiui, „žmogaus teisės“ ar „religija“. Savaime suprantama, tai nuliūdino kai kuriuos „Google“ darbuotojus, kurie baiminasi, kad jie, to net nežinodami, kuria technologijas, kurios padės Kinijai slopinti laisvą išraišką.

Savo laiške, kuriuo buvo pasidalinta su įvairiomis žiniasklaidos organizacijomis, darbuotojai taip pat teigia, kad „Google“ vėl pradedami veiklą Kinijoje sulaužytų savo elgesio kodekso „nebūk blogas“ taisyklę. „Mes skubiai reikalaujame kuo daugiau skaidrumo ir įsipareigojimo veikti aiškiai ir atvirai. „Google“ darbuotojai nori žinoti ką jie kuria“, – rašoma laiške.

Šios kompanijos darbuotojai jau ne pirmą kartą protestuoja prieš pačios įmonės sprendimus. Balandį tūkstančiai darbuotojų kritikavo savo darbovietę dėl savo darbo kuriant dirbtinį intelektą dronams, kuriuos planuojama panaudoti JAV kariuomenėje. Tuomet „Google“ nutraukė savo sutartį su Pentagonu. Kinija turi didžiausią pasaulyje interneto auditoriją, bet JAV technologijų įmonėms ten sekasi sunkiai dėl Kinijoje esančių turinio apribojimų.

Šioje šalyje draudžiama naudotis „Facebook“, „Google“, „Twitter“, „Instagram“ ir daugybe kitų JAV servisų. O naujausias skandalas dėl „Google“ grįžimo į Kiniją kompanijos reputaciją suteršia tik dar labiau, kadangi neseniai buvo išsiaiškinta, kad „Google“ seka visus savo vartotojus net ir tada, kai jie atsisako.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()