[Žinios trumpai] Mėnuo 24/7 režimu, net 25 000 atakų: Ukraina skelbia apie kibernetinio karo užkulisius, įkuria IT batalioną  ()

IT batalionas palaiko ir saugo Kijeve gyvybiškai svarbias IT paslaugas nuo kibernetinių atakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kijeve buvo įkurtas Miesto skaitmeninių sistemų apsaugos ir stebėjimo centras.

Tai kanale „Telegram“ paskelbė Kijevo skaitmeninės transformacijos vadovas, sostinės mero pavaduotojas Petras Olenichas.

„Nors oficialiai tai yra IT bataliono darbo pradžia, iš tikrųjų tai – pirmųjų pasiekimų įtvirtinimas. Mėnuo 24/7 režimu, laikas įforminti veiklą. Nuo pirmųjų karo minučių komanda surengė smūgį skaitmeniniame ir informaciniame fronte“, – rašė jis ir pridūrė, kad kovo 31 d. Kijevo meras Vitalijus Kličko pritarė centro formavimui.

IT batalionas palaiko ir saugo Kijeve gyvybiškai svarbias IT paslaugas nuo kibernetinių atakų, organizuoja svarbiausių miesto įmonių sąveiką stabiliam IT paslaugų veikimui. Taip pat – pritaiko „Kyiv digital“ prie karo sąlygų ir atlieka kitas užduotis.

 

Anksčiau buvo pranešta, kad Ukrainos kibernetiniai kariai per mėnesį įvykdė 25 000 atakų Rusijos interneto svetainėse. Tarp jų – atakos Rusijos centrinio banko ir Rusijos gynybos ministerijos interneto svetainėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()