Susikurk patogesnę „Windows“ sistemą: kaip pakeisti aplankų (katalogų) spalvas  (5)

Žmonės rūšiuoja ir kaupia informaciją jau nuo neatmenamų laikų, tačiau jos tvarkymas ir paieška gali pasirodyti anksčiau buvo kur kas paprastesnė. Pavyzdžiui, anksčiau pakakdavo priklijuoti spalvotą lapelį prie norimo knygos puslapio ar atitinkamai knygų lentynai suteikti aiškiai visiems matomą pavadinimą. Vis dėlto informacija vis dažniau kaupiama skaitmenine forma, o jos kiekis auga tiesiog neįtikėtinais tempais, todėl apie jos rūšiavimo ir patogesnio pasiekiamumo galimybes yra pagalvota ir „Windows“ operacinėje sistemoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo konkrečiu atveju norime pakalbėti apie greitą būdą kaip naudojantis trečiųjų šalių programine įranga šios platformos aplankams (angl. folders) suteikti skirtingas spalvas – juk būtent tokiu būdu juos galima kur kas greičiau surasti tarp kitos galybės skaitmeninių aplankų. Žinoma, tai galima atlikti ir be jokių papildomų įrankių, bet „Folder Marker“ šiuos pakeitimus leidžia realizuoti vos keliais pelės klavišo paspaudimais.

Kaip įsidiegti ir pradėti naudotis „Folder Marker“:
  1. Parsiųskite programą „Folder Marker“ iš oficialaus gamintojo tinklalapio. Čia galima pastebėti, kad „Folder Marker“ turi tris skirtingas versijas, tačiau tik viena iš jų nemokama. Būtent šios versijos turėtų visiškai pakakti daugumai „Windows" operacinės sistemos naudotojų.
  2. „Folder Marker“ į kompiuterį diegiama įprastai, kaip ir diegiant bet kurią kitą programinę įrangą į „Windows“ operacinę sistemą.
  3. Įdiegus „Folder Marker“, vieno norimo aplanko spalvą galima pakeisti tiesiog ant jo paspaudus dešinį pelės klavišą bei pasirinkus „Mark Folder“ subkategoriją. Būtent ten kitoje „Colors“ subkategorijoje galima pasirinkti atitinkamą planuojamą naudoti aplanko spalvą.
  4. Atliekant trečiame punkte aprašytus veiksmus, galima pastebėti, kad aplankams galima naudoti ir daugiau papildomų piktogramų, kurios leidžia prioretizuoti aplankus pagal jų svarbą. Norit jas naudoti ir peržiūrėti, pakanka paspausti dešinį pelės klavišą ant aplanko bei pasirinkti „Mark Folder“ subkategoriją.
  5. Jeigu norite greitai tą pačią spalvą ar kitą piktogramą suteikti keliems aplankams iš karto, tiesiogiai pasileiskite įdiegtą „Folder Marker“ programinę įrangą bei iš meniu juostos pasirinkite „Folder“ kategoriją ir ten varnelę uždėkite ant „Multiple Folders“.
  6. Atlikę penktame punkte aprašytus veiksmus, pastebėsite, kad pagrindiniame „Folder Marker“ programinės įrangos lange atsirado „Add“ mygtukas. Būtent jį paspausdami, kas kartą nurodykite vis kitą norimą aplanką, o kai jie visi bus pridėti, iš „Folder Icon“ pasirinkite norimą piktogramą ir spauskite „Apply“.
Štai ir viskas – tai visos pagrindinės nemokamos „Folder Marker“ programinės įrangos funkcijos. Čia dar galima paminėti tai, kad jeigu nusprendėte panaikinti visiems atitinkamiems aplankams suteiktas spalvas ar prioretizavimo piktogramas, tai greičiausiai galite padaryti programos meniu juostoje pasirinkę „File“, o tada „Rollback All Changes“ bei iššokusioje lentelėje paspaudę „Yes“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(47)
(3)

Komentarai (5)