Daugybė permainų autobusuose: naujovės labai nepatiks vandalams ir kelių ereliams  (6)

Klaipėdos viešajame transporte – nemažai permainų. Visi autobusai perdažomi vienodomis spalvomis, vairuotojai perrengiami vienodomis uniformomis, transporto priemonėse sumontuotos elektroninės švieslentės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, nuo rugsėjo visuose uostamiesčio autobusuose įrengtos tiek vidinės, tiek išorinės vaizdo kameros. Nufilmuoti vaizdai padeda sprendžiant konfliktus, taip pat fiksuoja pažeidėjus gatvėse.

„Vaizdo registratoriai įrengti visų trijų pagrindinių mieste dirbančių vežėjų autobusuose. Jų kol kas mikroautobusuose, privežančiuose keleivius iki pagrindinių miesto maršrutų. Tačiau anksčiau ar vėliau jie atsiras ir juose”, – aiškina VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis.

Pasak jo, nors vaizdo registratoriai veikia tik nuo rugsėjo pradžios, jie jau padėjo išspręsti ne vieną konfliktinę situaciją tarp vairuotojų bei keleivių. Be to, įrašai gelbsti ir policininkams, nustatant Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

„Vaizdo kameros filmuoja vaizdą tiek transporto priemonių viduje, tiek ir išorėje. Tokiu būdu matome, ar vairuotojas pardavė bilietą keleiviui, ar keleivis tikrai pasižymėjo bilietą. Be to, tai – ir apsauga nuo vandalų, niokojančių transporto priemones”, – kalba G. Neniškis.

Kol kas nufilmuoti vaizdai peržiūrimi tik tais atvejais, kai gaunami skundai ar kai policija paprašo išsiaiškinti vieną ar kitą situaciją.

„Kasdien gaunamos informacijos apimtis – milžiniška. Todėl kol kas neturime tiek pajėgų, kad visą ją galėtume peržiūrėti. Tačiau ateityje kuriam nors padaliniui priskirsim funkciją, kad informacija būtų nuolat stebima ir analizuojama”, – žada įmonės vadovas.

Jo teigimu, bus svarstoma, kaip nufilmuotą medžiagą panaudoti kuo efektyviau.

„Klaipėdoje yra nemažai viešajam transportui skirtų juostų. Ne paslaptis, jog jomis mėgsta važiuoti ir nuosavų automobilių vairuotojai. Ateityje fiksuosime ir skelbsime tokius pažeidėjus”, – kalba G. Neniškis.

Pasak įmonės vadovo, kontroliuoti nufilmuotus vaizdus būtina.

„Vairuotojai ilgainiui įpranta prie to, kad yra filmuojami ir nebekreipia dėmesio į kameras. Jei nufilmuota medžiaga nėra peržiūrima ir nagrinėjama, vaizdo registratoriai jų nebedrausmina. Prie kontrolės įpranta ir keleiviai. Todėl ateityje nufilmuotos medžiagos peržiūrėjimui ir nagrinėjimui skirsime daugiau dėmesio”, – sako G. Neniškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ebus.lt
Ebus.lt
(40)
(2)
(38)

Komentarai (6)