Iššūkis savaitgaliui - galvosūkiai, kurie privers jus pamąstyti: kaip vyko teismai viduramžio Europoje ir kas nepavyko su reklamine kampanija Artimuosiuose Rytuose? (5 dalis)  ()

Pateiksime jums nestandartinių ir linksmų užduočių iš D. Chernyševo knygos. Pasitikrinkite, ar gerai išvystyta jūsų logika ir išmintis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1 užduotis

Viduramžiais Europoje buvo populiarūs teisiniai procesai su gyvūnais. Tai buvo vykdoma su šaukimu į teismą ir advokato paslaugomis.

40 metų truko ginčas tarp Saint-Julien bendruomenės ir vabalų. Otenos bažnyčios apskrityje vyko garsus procesas prieš žiurkes, kurios sunaikino didžiąją derliaus dalį Burgundijoje. Stelvio bendruomenė inicijavo bylas prieš žiurkes ir laukines peles. Dižone nuteisė arklį, kuris užmušė žmogų.

Berno valdžios institucijos ieškojo vabzdžių kenkėjų, žinomų ar kitaip vadinamų „inger“. Šveicarijos Hura pradėjo procesą prieš muses. Vilnozo gyventojai pateikė ieškinį vikšrams. Bazelyje buvo teisiamas senas gaidys dėl to, kad jis sudaužė kiaušinį. Brazilijoje buvo apkaltintos skruzdėlės. Savinijoj buvo procesas prieš kiaulę, kuri suėdė žmogų ... 

Jei buvo teisiamas konkretus gyvūnas ir jį pripažindavo kaltu, dažniausiai tai baigdavosi mirties nuosprendžiu. 

Kaip manote, kokiais atvejais į teismo posėdžius kišdavosi bažnyčia, o kada reikalus nagrinėdavo pasaulietinis teismas?

2 užduotis

Senų senovėje vienas rinkodaros specialistas netinkamai pravedė reklaminę kampaniją Artimuosiuose Rytuose. Atrodo, kad viskas buvo padaryta teisingai, naudojant tekstą ir vaizdinę medžiagą. Deja, bet reklaminė kampanija nepavyko dėl vienos apmaudžios klaidos. Kas tai galėtų būti?

Atsakymus rasite kitame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
(2)
(22)
(-20)

Komentarai ()