Kinijos turgelio stebuklai: skelbiamas išmaniųjų laikrodžių ir asistentų išpardavimas - nuo 8$ kainuojančių laikrodukų iki „Apple“ ar „Samsung“ lygio gaminių (Foto, Video)  (1)

Kai kalba pakrypsta apie išmaniuosius laikrodžius bei fizinius aktyvumo asistentus, didžiausios technologijų rinkos bendrovės atrodo tarsi susitarusios. Nuo pat pirmosios šių žaisliukų pasirodymo rinkoje akimirkos jie yra vaizduojami kaip prabangos prekė, kurią gali įpirkti tik išrinktieji. Vis dėlto pastaraisiais metais kinai aiškiai įrodė, kad tiek išmaniuosius laikrodžius, tiek fizinius aktyvumo asistentus rinkoje galima platinti kur kas pigiau – kainų skirtumas kartais siekia net 10 kartų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu jau seniai svajojate išbandyti išmanųjį laikrodį ar fizinį aktyvumo asistentą, tai šiuo metu tam yra puiki proga - Kinijos elektroninė parduotuvė „Gearbest“ organizuoja įdomią išpardavimo akciją „The Best Smart Watch and Wearable Tech Flash Sale“. Pasižvalgėme, ką įdomesnio galima surasti šio išpardavimo metu.

Vienas iš įdomesnių pavyzdžių - itin stilingą metalinį korpusą ir odinę apyrankę turintis išmanusis laikrodis „NO.1 D5“, išpardavimo metu kainuojantis 77 JAV dolerius.

Ir nors iš pirmo žvilgsnio ši kaina nėra tokia maža, kokios norėtųsi iš kinų, tačiau panašu, jog šis išmanusis laikrodis gali praktiškai netgi daugiau nei šiuo metu savo gerbėjams gali pasiūlyti „Apple“, „Huawei“ ar „Samsung“.

Pasižiūrėkime atidžiau: „NO.1 D5“ turi integruotą „MediaTek MTK6572“ centrinį procesorių, 512 MB operatyviąją RAM atmintinę, o taip pat išsiskiria dėl savo IPS technologijos 360 x 360 taškų raiškos ekrano bei itin talpios 450 mAh baterijos, kuri be įkrovos tarnauja net iki keturių dienų.

Žinoma, yra pasiūlymų ir tiems, kas linkęs dar labiau taupyti pinigus - nors skamba kiek neįtikėtinai, bet kinai išmaniuosius laikrodžius kai kada pardavinėja netgi pigiau nei fizinius aktyvumo asistentus. Pavyzdžiui, išmanusis laikrodis „U80“ šiuo metu yra parduodamas vos už 8 JAV dolerius, kai tuo tarpu pigiausias fizinis aktyvumo asistentas „CUBOT V1“ dabar kainuoja 11 JAV dolerių.

Žinoma, už 8 JAV dolerius daug išmanumo negausite, tačiau laikrodis atrodo visai pusėtinai, palaiko Bluetooth 3.0, per kurį jungiasi prie išmaniojo telefono su Android operacine sistema ir užtikrina tokias pagrindines funkcijas:

Apie fizinį aktyvumo asistentą „CUBOT V1“ jau rašėme, tad nesikartosime.

Beje, pagal populiarumą jis gerokai nusileidžia savo broliukui „CUBOT V2“ – šį rudenį tai pati perkamiausia mūsų skaitytojų prekė Kinijoje.

Ieškantiems kažko rimčiau, verta užmesti akį į tiek savo dizainu, tiek funkcionalumu bene labiausiai išsiskiriantį fizinio aktyvumo asistentą „SMA – BAND“.

Išlaikydamas itin prieinamą 24 JAV dolerių kainą „SMA – BAND“ siūlo ne tik pilnavertį suderinamumą su „iOS“ ir „Android“ platformomis, bet taip pat stebina dar ir tuo, nes yra atsparus vandeniui ir be įkrovos gali būti naudojamas net iki 10 dienų.

 

Kitų pavyzdžių jau nevardiname – jei ši prekių kategorija įdomi, turbūt surasite sau tinkamų variantų. Tik priminsime, jog nurodytos kainos ilgam neužsilaikys – tad kaip visada, daug laiko dvejonėms nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (1)