Kinijos turgelio stebuklai: pristatytas įspūdingą ekrano santykį turintis naujos kartos išmanusis telefonas „Bluboo S1“ iš karto dėjo į pavėsį daugumą konkurentų (Video)  ()

Pirmieji daug pirkėjų dėmesio susilaukę išmanieji telefonai pasirodė maždaug prieš dešimt metų. Vis dėlto per pirmąjį dešimtmetį gamintojams atskleisti viso išmaniųjų telefonų potencialo tikrai nepavyko. Tačiau šis procesas sparčiai įsibėgėja, kadangi pastaruoju metu išmaniųjų telefonų gamybos ypatybes itin aktyviai analizuoja ir vietiniai Kinijos gamintojai. Tenka pripažinti, kad pastarieji jau pasiekė tokį lygį, kai bet kurio gamintojo pasiūlytos naujoves į kiniškus išmaniuosius telefonus gali būti perkeltos jau artimiausio pusmečio bėgyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, išmanieji telefonai su itin siauru kraštiniu rėmeliu dar visai neseniai buvo „LG“ ar „Samsung“ produkcijos privalumas, tačiau šiandien – tai tiesiog daugumos kiniškų išmaniųjų telefonų kasdienybė. Nors pavyzdžių galima pateikti tikrai daug, tačiau vietinių Kinijos gamintojų pažangą šiuo metu be jokios abejonės bene geriausiai patvirtina naujos kartos išmanusis telefonas „Bluboo S1“.

Bluboo S1“ kiekvieną pirkėją stebina 5,5 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) ekranu, tačiau šiuo atveju gamintojas kaip svarbiausią akcentą pateikia tą faktą, jog šis ekranas užima net 90% išmaniojo telefono priekinės dalies.

Švelniai tariant, skamba kiek neįtikėtinai, mat iki šiol didžiausią ekrano santykį turėjo „Xiaomi“, kuomet kompanija pristatė išmanųjį telefoną „Mi Mix“ su milžinišku ekranu, kuris dengė beveik 84% priekinės telefono dalies. Panašų sprendimą šiemet priėmė ir „Samsung“, kuomet pristatė telefoną „Galaxy S8“ su taip pat itin dideliu ekranu, kuris uždengė kiek daugiau nei 84% priekinės įrenginio dalies. Negi „Bluboo“ perspjovė visus garsiausius flagmanus? Ne visai.

Ekrano užimamą plotą galima skaičiuoti įvairiai, o „Bluboo“ jį skaičiuoja nevertindama pradžios mygtuko užimamos erdvės telefono apačioje. Tačiau priskaičiavus ir šią erdvę, ekrano užimamas plotas sumažėja iki 76%. Ir tai vis tiek yra beprotiškai geras rodiklis – palyginimui, tokių flagmanų kaip „LG G6“ ekranas užima 78.6%, „Samsung Galaxy S8“ – 76%, „Vernee Mars Pro“ – 75%, „Huawei Honor 8 Pro“ – 73%, o kituose telefonuose dar mažiau.

Be to, „Bluboo S1“ priekis taip pat yra padengtas apsauginiu „Corning Gorilla Glass 4“ stiklu, o išskirtinio žavesio šiam išmaniajam telefonu, žinoma, dar suteikia ir priekyje integruotas fizinis mygtukas su piršto antspaudų skaitytuvu.

Prisiminkime, jog kiti gamintojai ekrano plotą sugeba padidinti šį mygtuką nukėlę į telefono galinį dangtelį arba geriausiu atveju, laikydami jį šone. Tai nėra labai patogu vartotojui. O „Bluboo S1“ turi pačią geriausią ir patogiausią mygtuko poziciją ir vis tiek konkuruoja pagal ekrano plotą su kitais gamintojais – tai reiškia, kad šoninis ir viršutinis ekrano rėmelis yra nykstamai mažas ir toks telefonas – tikra retenybė. Iš čia ir kompanijos minimas 90% ekrano ploto rodiklis.  

Be to, ši kinų naujiena ypatinga ir tuo, nes galinėje dalyje turi dvigubą kamerą (13 MP + 3 MP), o asmenukių mėgėjus dar maloniai pradžiugina ir priekinėje dalyje integruota papildoma 5 megapikselių kamera, kuri šį kartą yra įmontuota ne išmaniojo telefono viršuje, bet apatinėje dalyje.

Čia dar galima pridėti ir tai, kad išmanusis telefonas „Bluboo S1“ gali pasigirti 3500 mAh talpos baterija, USB C tipo jungtimi, realizuotu dviejų SIM kortelių palaikymu, aštuonių branduolių naujos kartos „Helio P25“ centriniu procesoriumi, „ARM Mali-T880 MP2“ vaizdo plokšte bei 4 GB operatyviąją RAM ir 64 GB vidine ROM atmintimis. Be to, gamintojas akcentuoja, kad Kinijos rinkoje taip pat galima rasti „Bluboo S1“ ir su 6 GB operatyviąją RAM atmintine, o esant reikalui 64 GB vidinę atmintį bet kada galima praplėsti dar 256 GB naudojant TF tipo atminties kortelę.

Galiausiai tenka pabrėžti, kad Kinijos elektroninėse parduotuvėse jau kuris laikas yra priimami išankstiniai „Bluboo S1“ užsakymai. Būtent šiuo metu šis išmanusis telefonas Kinijoje kainuoja apie 140 eurų, tačiau pirkėjus maloniai stebinančių išimčių taip netrūksta. Pavyzdžiui, „Gearbest“ savo pastabiems pirkėjams liepos 10 – 14 dienomis „Bluboo S1“ išmanųjį telefoną leidžia įsigyti vos už 70 eurų (10 pirmųjų užsakymų kiekvieną diena 12 val. Lietuvos laiku). Tuo tarpu visiems delsiantiems antroje mėnesio pusėje gali tekti stipriai nusivilti, nes išmanusis telefonas „Bluboo S1“ pradėjus oficialią prekybą turėtų pabrangti maždaug iki 185 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()