Kinijos turgelio stebuklai: „Vkworld Z3310“ - tikras naujosios „Nokia 3310“ klonas, tačiau kelis kartus pigesnis ir kai kur net pranašesnis  ()

Suomijos telekomunikacijų bendrovė „Nokia“ ir toliau dega noru susigrąžinti prarastas pozicijas. Bendrovė drąsiai imasi ne tik išmaniųjų telefonų, bet ir paprastų mobiliųjų telefonų gamybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto tenka pripažinti, kad „Nokia“ sprendimas perleisti jau legenda tapusį mobilųjį telefoną „Nokia 3310“ iš pradžių daugumai pasirodė gana keistas. Tačiau šiuo metu net ir Lietuvoje turime tokią situaciją, kai „Nokia 3310 (2017)“ paklausa viršija pasiūlą.

Kitaip sakant, naujosios kartos „Nokia 3310“ tapo deficitine preke. Kaip ir buvo galima tikėtis, šią laisvą nišą itin greitai pastebėjo kūrybingieji kinai. Savo galimybes kurti ar tiesiog kopijuoti išmaniuosius telefonus vietiniai Kinijos gamintojai demonstruoja jau eilę metų, todėl analogiško žygdarbio imtis ir mobiliųjų telefonų rinkoje kinams tikrai nebuvo sudėtinga. Ir visa to rezultatas šį kartą yra mobilusis telefonas „Vkworld Z3310“, kuris išvaizda praktiškai primena „Nokia 3310 (2017), tačiau kainos atžvilgiu „Nokia“ naujieną tiesiogine ta žodžio prasme triuškina be jokių papildomų abejonių.

Pavyzdžiui, Lietuvoje „Nokia 3310 (2017)“ pasitaikius progai galima įsigyti už maždaug 60 eurų, kai tuo tarpu Kinijos elektroninėse parduotuvėse „Vkworld Z3310“ mobilusis telefonas dabar kainuoja apie 18 eurų. Ir nors pastaroji kaina yra santykinai maža, Kinijos elektroninė parduotuvė „Gearbest“ rado būdą kaip šią kainą sumažinti iki 9 eurų. Tik būtent čia skubame pranešti, kad už šią kuklią pinigų sumą kiekvieną dieną iki pat liepos 16 d. „Vkworld Z3310“ pavyks įsigyti tik pirmiesiems 10 pirkėjų (akcija pradeda galioti 12 val. Lietuvos laiku).

Tuo tarpu jeigu lyginsime „Vkworld Z3310“ ir „Nokia 3310 (2017)“ technines charakteristikas, tai nors ir kaip sunku tuo patikėti, bet Suomijos gamintojui labai dažnai tenka pripažinti kinų pranašumą. Pavyzdžiui, jeigu „Vkworld Z3310“ yra aprūpintas 2,4 colių įstrižainės ekranu, „Spreadtrum 6531“ centriniu procesoriumi ir 1450 mAh talpos baterija, tai analogiškos įstrižainės ekraną turintis „Nokia 3310 (2017) mobilusis telefonas čia gali pasigirti tik našesniu „Cortex-A53“ centriniu procesoriumi, tačiau nusileidžia „Vkworld Z3310“ mažesnės 1200 mAh talpos baterija.

Galiausiai reikia pabrėžti, kad abu lyginami mobilūs telefonai šiuo atveju turi 2 megapikselių kameras su LED blykstėmis, yra aprūpinti Bluetooth ryšio moduliais, FM radijo imtuvais ir taip pat išsiskiria realizuotu dviejų SIM kortelių palaikymu bei integruotomis Micro SD jungtimis. Taigi, panašumų šį kartą tikrai netrūksta, o įvertinus tai, kad suomiai nesugeba užtikrinti „Nokia 3310 (2017)“ pasiūlos, labai tikėtina, kad „Vkworld Z3310“ mobilusis telefonas labai greitai gali tapti itin paklausia preke ne tik Kinijoje, bet visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(41)
(5)
(36)

Komentarai ()