Kinijos turgelio stebuklai: "Xiaomi" išmanieji sportiniai bateliai - automatiškai fiksuoja nueitą atstumą, sudegintas kalorijas, galima sekti ir analizuoti savo statistiką  ()

Kompanija "Xiaomi" daug kam žinoma kaip viena žinomiausių išmaniųjų telefonų gamintojų, ir ne tik Kinijos rinkoje, bet ir visame pasaulyje. Tačiau ji užsiima ne tik telefonais - pastaruoju metu ji gan stipriai veržiasi į siauresnio profilio produktų grupes, į kurių tarpą patenka iš šios firmos siūlomi išmanieji sportiniai bateliai "Xiaomi Smart Sneakers".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanieji bateliai be abejo jau nėra niekam nežinomas gaminys, ir eilė gamintojų jau yra išleidę savo avalynės modelius, galinčius sekti bateliais avinčio asmens fizinio aktyvumo rodiklius. Na o "Xiaomi" dėvimos sportinės elektronikos segmente toli gražu nėra naujokė, ir šioje konkurentais persotintoje vietoje rankų tikrai nenuleidžia siūlydama rimtą savo atsaką: technologiškai pažangius išmaniuosius sportinius batelius "Xiaomi Smart Sneakers".

"Xiaomi Smart Sneakers" derinamas komfortas, pėdos anatomija pagrįsta struktūra, kokybiškos medžiagos, ir, savaime suprantama, išmaniosios funkcijos.

Pirmiausia aptarsime šių sportinių batelių konstrukciją, kadangi vienaip ar kitaip pagrindinė minėtojo produkto paskirtis yra sportas, ar tiesiog fiziškai aktyvus laiko praleidimas.

Viršutinė batelių danga yra vientisas orui pralaidus megzto tinklelio audinys. Oro cirkuliaciją taip pat palaiko kvėpuojančios medžiagos vidpadis. Viduriniame sluoksnyje integruota smūgius absorbuojanti iš EVA plastiko pagaminta struktūra, kurioje taip pat numatytas lizdas išmaniajam "Xiaomi" lustui.

Iškart virš pado yra integruotas pėdos sukimą subalansuojantis sluoksnis, kuris nepriklausomai nuo to, ar bėgate, ar šokinėjate, ar paprastai vaikščiojate, leidžia palaikyti tinkamą pėdos poziciją jai nusileidžiant ant žemės paviršiaus. Taip sumažinamas nuovargis ir traumų tikimybė.

Pats padas yra segmentinės (angl. "split-type") konstrukcijos. Tokia konstrukcija gamintojo teigimu pagerina patvarumą ir sukibimą su batelio liečiamu paviršiumi ir tuo pat metu nedidina batelio svorio.

Kaip jau minėjome, "Xiaomi" išmanusis lustas registruoja visus pagrindinius judėjimo parametrus, kuriuos vėliau galima stebėti pasinaudojant specialia išmaniojo telefono programėle.

Išmanusis lustas veikia nedidelės monetos dydžio "Intel Curie" modulio pagrindu. Ši platforma apima 6 ašių sensorių, apjungiantį elektroninių akselerometrų ir giroskopų duomenis. Vienos standartinės CR2032 baterijos pakanka maždaug 60 dienų veikimo, o lusto pajėgumo pakanka visai iš jutiklių gaunamai informacijai apdoroti ir jai perduoti pasinaudojant "Bluetooth" belaidžiu ryšiu.

Išmaniosios sistemos korpusas yra atsparus vandeniui (užtikrinamas IP67 atsparumo lygis). Šią nedidelę dėžutę galima įdėti tiek į kairįjį, tiek į dešinįjį batelį.

Išmanusis lustas automatiškai atskiria bėgimą, ėjimą, ir net kopimą aukštyn. Pasinaudojant "Mi Fit" programėle, galėsite stebėti nueitą atstumą, sudegintas kalorijas, sekti ir analizuoti savo statistiką kelių dienų ar savaičių intervale.

Norint susieti išmanųjį modulį su programėle, jį pirmiausia reikia patalpinti bate, tada batą papurtyti, kad aktyvuotųsi jutiklių sistema. Tada telefone reikia aktyvuoti "Bluetooth" ryšį, kad programėlė galėtų detektuoti "Xiaomi" įrenginį.

Išmatuotus fizinio aktyvumo duomenis taip pat galima sinchronizuoti su "Google Fit" platforma.

Kompanijos IDC teigimu, "Xiaomi" šiuo metu užima lyderės pozicijas dėvimos elektronikos rinkos segmente, kur aktyviai konkuruoja su "Apple" ir "Fitbit". Neabejotina, kad prie "Xiaomi" pasaulinės sėkmės nemažai prisidėjo ir platesniam vartotojų ratui įkandama šios įmonės gaminių kainodara.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()