Norite ausinių su labai tyru, gražiu garsu ir smagiais aukštų natų akcentais? Tai bene pačios geriausios belaidės ausinės sportuojantiems iki 30€  ()

Ausinių rinka yra perpildyta gerų produktų. Nors gamintojų labai daug, tačiau tarp jų dažnai sukasi „Xiaomi“ vardas. Ši kompanija gamina labai pigias ir kokybiškas ausines, kurios patinka jų pirkėjams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau ne kartą rašėme apie puikias laidines hibridinės technologijos ausines „Xiaomi Mi IV Hybrid“, kurios dažniausiai kainuoja fantastiškai pigiai - pavyzdžiui dabar už jas prašoma viso labo 14€.  Priminsime, jog Jeffas Dunnas - „Business Insider“ žurnalistas, išbandęs daugybę skirtingų ausinių, nuo pačių brangiausių iki pigiausių, drąsiai sako, kad jam „Xiaomi Mi IV Hybrid“ yra geresnės net už originalias „Apple“ ausines.

Tačiau tai nėra vienintelės „Xiaomi“ ausinės, kurios mėgaujasi itin dideliu populiarumu - šalia minetų hibridinių laidinių ausinių dažniausiai perka belaides „Xiaomi Wireless Bluetooth 4.1 Music Sport Earbuds“. Bet ar jų kokybės ir kainos santykis tikrai yra geras? Štai ką apie tai sako Igeekphone.com, svetainės apžvelgiančios kiniškus produktus, apžvalgininkai.

Belaidės „Xiaomi“ ausinės sportuojantiems išsiskiria savo neprilygstama kaina ir moderniu dizainu. Jos yra įstatomos į ausis ir turi abi puses jungiantį laidą. Jis ne tik užtikrina patikimą muzikos atkūrimą, bet ir neleidžia šių ausinių netyčia pamesti. Pirkėjai giria ir ausinių dizainą - jos neatrodo futuristiškai, per daug nekrenta į akis, bet kartu ir nėra kuo nors negražios - tai tiesiog paprastas, funkcionalus įrenginys. Tačiau žurnalistai turi surasti ir trūkumų, ir privalumų.

Dizainas

Apžvalgininkai pastebi, kad „Xiaomi Wireless Bluetooth 4.1 Music Sport Earbuds“ ausinių dizainas primena pirmos kartos  „Xiaomi Mi Ban“ išmaniąją apyrankę. Tai, tikriausiai, nėra visiškas atsitiktinumas, nes ausinės buvo pristatytos vėliau ir abu produktai yra skirti aktyviai sportuojantiems žmonėms. Belaidžių „Xiaomi“ ausinių laidas (kad ir kaip keistai tai skamba), gali būti nešiojamas ir priekyje, ir už kaklo, nors gamintojas kurdamas dizainą omenyje turėjo būtent pastarąją konfigūraciją.

Priekinė „Xiaomi“ belaidžių ausinių korpuso dalis yra aliumininė, o kitos dalys - minkšta danga padengto plastiko. Ši medžiaga nėra labai maloni liesti, tačiau prisideda prie to, kad ausinės nekrenta iš ausų. Tai užtikrina ir laido padėtis - ausinės ausyse laikosi tarsi kabliukai. Apžvalgininkai teigia, kad ausinės yra patogios ir sportuojant iškristi neturėtų.

Dešinėje pusėje yra USB lizdas įkrovimui ir pora mygtukų garso reguliavimui ir dainos perjungimui. Viskas labai paprasta ir patogu, tačiau šios ausinės yra kiek senesnis „Xiaomi“ dizainas ir turi tik IPX4 atsparumo vandeniui reitingą. Ką tai reiškia? Kad einant į dušą, jas reiktų nusiimti, kita vertus, prakaito ir smulkaus lietaus jos tikrai nebijo.

Muzikos atkūrimo savybės

Teigiama, kad šios „Xiaomi“ ausinės pasižymi labai tyru, gražiu garsu, su smagiais aukštų natų akcentais. Visgi, kaip ir tikėtasi, dominuoja žemi tonai, nors šįkart apžvalgininkai teigia, kad jie nėra per stiprūs. Sportui skirtos ausinės tiesiog privalo gerai groti energingą šiuolaikišką muziką, tai „Xiaomi“ šiuo gaminiu ir pasiekė.

Prie to prisidėjo metalizuota diafragma ir nepriklausoma garso kamera užtikrina garso realistiškumą, nors didelėms ausinėms šis „Xiaomi“ gaminys prilygti šioje srityje negali, tačiau ne tokia ir jų paskirtis.  

Apžvalgininkai džiaugiasi ir tuo, kad šios ausinės groja pakankamai garsiai.

Visgi, įmanoma pastebėti ir trūkumų. Kaip dažnai būna su pigiomis ausinėmis, vidutiniai tonai yra silpnoki. Tai kelia problemų klausantis ne tokias trankias dainas, kartais ir dainininkų balsai skamba kiek per aukštai ar net šaižiai. Apžvalgininkai taip pat pastebi, kad pažadėtų 7 valandų „Xiaomi“ ausinės vienu įkrovimu neišdirba, tačiau be vargo gali groti 5-6 valandas, priklausomai nuo naudojimo.

Kai ko nusipirkus ausines yra neįmanoma pastebėti. Pavyzdžiui, darbo, kurį „Xiaomi“ padarė jas testuodama. Teigiama, kad ausinės puikiai veikia iš 20 laipsnių šaltyje, ir 70 laipsnių karštyje, o mygtukai buvo išbandyti net 5000 paspaudimų. Taigi, jos turėtų būti gana tvirtos.

Verdiktas

Belaidės „Xiaomi“ ausinės sportuojantiems puikiai atlieka savo funkciją. Jos yra lengvos, patogios, nekrenta iš ausų aktyviai sportuojant ir netrukdo. Jų dizainas yra labai paprastas ir klasikinis, o mygtukai - lengvai pasiekiami. 

„Xiaomi“ pasirūpino, kad šios ausinės puikiai grotų šiuolaikinę muziką, nors vidutiniai tonai šiek tiek nukentėjo. Taip su pigiomis ausinėmis būna dažnai, o šios tikrai kainuoja nedaug.

Šiuo metu „Xiaomi“ belaidės ausinės sportuojantiems kainuoja vos mažiau nei 18 eurų, galima rinktis juodas arba baltas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()