Su solidžiomis nuolaidomis siūlomi du unikalūs kišeniniai dronai iš Kinijos: vienas su „Qualcomm Snapdragon“ procesoriumi ir yra pats pirmasis toks pasaulyje, o kitas - futuristiškos kiaušinio formos (Video)  ()

Norint smagiai gamtoje praleisti laiką dabar dažnai galvojama apie dorną. Tačiau tam nebūtinai reikia profesionalios, brangios ir didelės skraidyklės - galima pasirinkti „kišeninį“, kompaktišką ir geromis techninėmis charakteristikomis pasižymintį droną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokių nedidelių dronų dabar yra išties daug, tačiau kai kurie yra tikrai išskirtiniai ir gerokai pranoksta savo konkurentus.

Apie dvi tokias įdomias skraidykles skelbia Kinijos parduotuvė „Cafago“, pritaikiusi jiems solidžias nuolaidas ir ta proga išplatinusi pranešimą spaudai. Taigi, pasižiūrėkime, ką tokio įdomaus šį kartą siūlo kinai.

Kišeninis „ZOROTECH DOBBY“ dronas su „Qualcomm Snapdragon“ procesoriumi

Vienas iš tokių yra „ZOROTECH DOBBY“ „kišeninis“ dronas. Tai pirmasis toks pasaulyje dronas, kuris naudoja išmaniųjų įrenginių technologijas.

„ZOROTECH DOBBY“ dronas turi 2,3 GHz/5GHz WiFi „Qualcomm Snapdragon“ procesorių, 2 GB RAM, 16 GB EMMC ir Adreno 330 vaizdo plokštę.

O visa tai leidžia šiam mažyliui kokybiškai kontroliuoti skrydį, stabilizuoti bei perduoti vaizdą ir atlikti kitas funkcijas.

Skaitmeninis 3 ašių stabilizatorius padeda kurti sklandžius ir stabilius vaizdo įrašus.

Yra 3 skirtingi pradinio kilimo metodai: valdymas balsu, prisilietimu ar „mesti-skristi“ metodas. Dėl pastarojo tikrai susilaukiama dėmesio, ypač, kai dronas sveria vos 199 gramus.

Taip pat yra integruotos pamokos pradedantiesiems, tad visų niuasų bus lengva išmokti.

13 milijonų taškų, 4K ir 1080p aukštos raiškos skaitmeninis vaizdo stabilizatorius užtikrins kokybiškas nuotraukas bei video. Galima pasirinkti, kad darytų įprastas nuotraukas, daugybės nuotraukų seriją ar nustatyti, kad nuotraukos būtų daromos laiko intervalais.

Kaip atrodo su šiuo dronu filmuota vaizdo medžiaga, galima pažiūrėti čia:

Žinoma, yra ir GPS+GLONASS navigacinės sistemos, o pats dronas gali atlaikyti net iki 28 km/h vėjo greitį. Aprūpintas įkraunama 970 mAh baterija su C-tipo įkroviklio jungtimi.

Tad šitas mažylis išties ištvermingas. Užtenka į savo išmanųjį telefoną parsisiųsti „Do.Fun“ programėlę ir jau galite užsiimti pramogomis. Taip pat gamintojas informuoja, kad netrukus atsiras ir naujų drono funkcijų, tereikia sekti programėlės atnaujinimus ir, žinoma, nepamiršti jos atsinaujinti.

Pasak pranešimo, šis dronas internetinėje parduotuvėje Cafago.com kainuoja 363,49 eurus, bet įvedus kupono kodą RM62, bus pritaikyta „astronominė“ 80 % nuolaida, o tuomet galutinė drono kainą sieks vos 110 eurų.

Kiaušinio formos dronas „Kai Deng K130 ALPHA“

Tačiau, jei atrodo, kad ir tokia kaina yra kiek per didelė, yra netgi dar pigesnių „kišeninių“ dronų. Vienas iš tokių yra „Kai Deng K130 ALPHA“ – kiaušinio formos dronas. Jis yra unikaliai mažo dydžio, telpa praktiškai bet kur.

 

2,4 GHz ir 6 greičio jutikliai leidžia lengvai ir stabiliai valdyti šį droną. Specifikacijose rašoma, kad vos vienu mygtuko paspaudimu dronas pakils į orą ir nusileis, taip pat ir sugrįš pas jus. Jei viskas taip ir veikia, tai šis mažylis niekur nepasimes. Jame taip pat yra LED, dėl kurių dronas šviečia tamsoje, tad net tamsiu paros metu aiškiai matysite drono skriejimo kryptį.

„Aukščio valdymo“ režimas leidžia dar lengviau valdyti droną, tad net pradedantieji jau iš pirmo karto padarys stabilių aerofoto nuotraukų. Kamera nors ir nėra įspūdinga – 0,3 MP, tačiau gero apšvietimo sąlygomis ji sugebės įrašyti bei užfiksuoti gražias akimirkas. Dronas turi 200 mAh bateriją.

Dronas gali būti valdomas su valdymo pultu arba išmaniuoju telefonu. Viskas vyksta realiuoju laiku per WiFi. Visi išmanieji telefonai, tiek su „iOS“, tiek su „Android“ yra lengvai „suporuojami“ su dronu.

Na, o šis „Kai Deng K130 ALPHA“ – kiaušinio formos dronas internetinėje parduotuvėje Cafago.com dabar kainuoja 34,99 eurus, bet įvedę kupono kodą RM02 (#2 tipui) arba RM03 (#3 tipui), skelbiama, kad bus pritaikyta 60 % dydžio nuolaida. Galutinė drono kainą sieks nepilnus 13 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()