Ką gali ir ko negali elektroninė rašymo lenta „Wuxing LZS85“ už 10€? 2 metus laikanti baterija, piešimas su bet kuo ir kokių gudrybių reikia norint išsaugoti piešinius (Apžvalga, Video)  ()

Paprastos LCD rašymo lentos kai kuriems žmonėms atrodo labai primityvūs ir neįdomūs įrenginiai. Ir iš tiesų, jos yra labai paprastos, tačiau kartu ir pigios bei funkcionalios. „Wuxing LZS85“ yra viena populiariausių ir geriausiai vertinamų tokių elektroninių rašymo lentų - kokie jos privalumai ir trūkumai?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-03-02 Ką gali ir ko negali elektroninė rašymo lenta „Wuxing LZS85“ už 10€? 2 metus laikanti baterija, piešimas su bet kuo ir kokių gudrybių reikia norint išsaugoti piešinius (Apžvalga, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra „Wuxing LZS85“?

Wuxing LZS85“ - tai 8,5 colių rašymo lenta. Nors iš pirmo žvilgsnio šis įrenginys primena planšetinį kompiuterį, jis neturi jokių įkraunamų baterijų ir yra neįtikėtinai plonas. LCD ekranas nešviečia, neleidžia rinktis spalvų.

Tai - labai paprastas įrenginys, kuris didžiąją laiko dalį net nenaudoja savo baterijos energijos. Ji reikalinga tik norint ką nors ištrinti - nuspaudus mygtuką silpnas elektros impulsas iš naujo į pradinę padėtį išrikiuoja kristalus ir ištrina piešinį - apie tai jau rašėme išsamiau.

Ši lenta naudoja CR2020 standarto bateriją, kurią galima nesunkiai pakeisti. Tiesa, to daryti dažnai tikrai nereikės - ši baterija turėtų atlaikyti bent porą metų. Tam, kad geriau suvoktumėte, koks tai paprastas įrenginys, paminėsime jo svorį - 110 gramų. 

Paprastumas ir pigumas visada eina kartu - tai ir dideli privalumai ir tuo pačiu, sukuria tam tikrų trūkumų. 

Korpusas

Pavyzdžiui, jau minėjome, kad „Wuxing LZS85“ yra labai pigus įrenginys, todėl tai džiugina, bet tuo pačiu tikriausiai geriausių medžiagų tikėtis ir nereikėtų. Pasak apžvalgų, „Wuxing LZS85“ yra pagaminta iš pigaus plastiko, kuris nėra pats maloniausias liesti.

Tačiau nors pati lentelė yra pagaminta iš pigaus plastiko, tačiau tai turi ir privalumų - ji nesuskils. Lankstus plastikas yra tinkamesnis vaikų žaislams, nes yra pakankamai minkštas ir nusulūžta, pavyzdžiui, įrenginiui nukritus ant žemės.

Rašiklis

Taip pat ir rašiklis nėra koks nors ypatingas išradimas - tai tiesiog nusmailinta plastikinė lazdelė. Ji yra gana lengva, o tai patiks ne visiems, nes tikri rašikliai dažnai turi šiek tiek svorio. Pats įrenginys yra tinkamas ir vaikams, kurie, tikėtina, rašiklį anksčiau ar vėliau pames. Ekraną labai lengva subraižyti, todėl reikės atsakingai rinktis daiktą, kuriuo tą rašiklį pakeisite.

Tačiau kalbant apie rašiklį - tai, kad rašiklį galima pakeisti apskritai, yra didelis privalumas. Ant šios rašymo lentos galite rašyti kad ir nagais - svarbu nesubraižyti ekrano. Jei tikrai bijote, kad vaikai pames pridedamą rašiklį, pasinaudokite angomis, skirtomis siūlui ar virvelei perverti. O jei jo neteksite, galite jį pakeisti bet kokiu buku plastikiniu strypeliu ar net medine lazdele.

Panaudojimo galimybės

Negalima pamiršti ir to, kad šis įrenginys turi daugybę panaudojimo galimybių, juo gali žaisti ne tik vaikai. Į menus linkę žmonės ant jo gali piešti eskizus, „Wuxing LZS85“ tinka dienotvarkėms, rašteliams, pirkinių sąrašams. Linijos ekrane greitai neišblunka, todėl šią rašymo lentelę galite tiesiog visam laikui palikti prie šaldytuvo ir ant jos rašytis, ko trūksta.

Aišku, vienas iš didžiausių trūkumų yra tas, kad visi piešiniai ir užrašai bus tik žali. Rašymo spalvos pasirinkti negalima, tai nulėmė pati technologija. Kai kuriems žmonėms gali būti sunku įžiūrėti žalias linijas juodame fone, tačiau reikėtų atsiminti, kad ši rašymo lenta yra jautri spaudimo jėgai - jei pridedamas rašiklis į ekraną spaudžiamas šiek tiek stipriau, linija bus ryškesnė.

 

Piešinių išsaugojimas

Kita didelė problema - vien tik lenta piešinių neįmanoma išsaugoti. Žinoma, jie bus matomi neribotą laiką, bet tik jei nenuspręsite nupiešti naujo piešinio. „Wuxing LZS85“ yra tam per daug minimalistinis prietaisas. Tačiau kai ko nors labai nori, būdų tikrai surasi.

Galima piešinį tiesiog nufotografuoti, o jei norite dar geriau, tuomet į išmanųjį telefoną reikėtų parsisiųsti skenavimo programėlę ir naudojantis ja nufotografuoti „Wuxing LZS85“ ekraną. Vėliau teliks viena iš grafinio redagavimo programų pasikeisti spalvas ir išsaugoti piešinį.

Galiausiai, vienas iš didžiausių privalumų yra kaina. 8,5 colių „Wuxing LZS85“ kainuoja €9,40. Galima rinktis mėlynos, juodos ar baltos spalvos korpusą.

„Wuxing LZS85“ nuotaikingoje apžvalgoje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()