Su nuolaida siūlomas 3D spausdintuvas „Tronxy Acrylic P802“: geriau vertinamas net ir už garsiuosius „Anet“, o dabar kainuoja dar pigiau (Video)  ()

3D spausdintuvai yra labai naudingi prietaisai. Jau seniai susibūrė ir jų entuziastų klubai. Žmonės mėgsta eksperimentuoti, kurti savo idėjų prototipus ar tiesiog mokytis technologijų, kurios jau keičia ir ne vieną pramonės šaką. Tačiau 3D spausdintuvai gali būti labai brangūs. Kaip surasti įperkamą, bet vis tiek gerą 3D spausdintuvą? Atsakymas - tik užmeskite akį į „Tronxy Acrylic P802“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verta pastebėti, kad populiariausiais mėgėjiškais 3D spausdintuvais iš Kinijos yra vadinami Anet kompanijos gaminiai. Tai pavyzdžiui „Anet A8“, su nuolaida siūlomas už 145€ arba pernai anonsuota „Anet E10“ už 255€. Tačiau populiarumas dar nereiškia aukščiausios kokybės - pirkėjai „Anet A8“ įvertina 4.79 balais iš 5, o „Anet E10“ - 4.75 balais. 

Tai kur kas geresni balai nei turi daugelis kitų mėgėjiškų spausdintuvų, tačiau pagal vertinimus ir kainą yra dar geresnis produktas - tai „Tronxy Acrylic P802“.

Jis irgi yra mėgėjams skirtas įrenginys. Ir mėgėjai jį vertina labai gerai - Gearbest.com portale jis surinko net 4,89 žvaigždutes iš 5, o dabar „Tronxy Acrylic P802“ su nuolaida kainuoja vos €131,95 ir, nors pakuotė sveria 9 kg, į Lietuvą yra siunčiamas nemokamai. Taigi, ne tik pigesnis už „Anet“, bet ir geriau vertinamas. Tad kuo jis ypatingas?

„Tronxy Acrylic P802“ yra nebrangus 3D spausdintuvas. Kaip įprasta šios klasės spausdintuvams, viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl jo kaina nesiekia šio rinkos segmento vidurkio yra tai, kad įrenginį turėsite surinkti patys. Teisingos geometrijos išlaikymas yra būtina efektyvaus 3D spausdintuvo darbo sąlyga, todėl su „Tronxy Acrylic P802“ surinkimu reikės pavargti išties nemažai. Tačiau po to turėsite tikrai neblogą įrenginį ir prototipų kūrimui, ir mokslui.

 

Kaip išduoda „Tronxy Acrylic P802“ pavadinimas, šis įrenginys turi stabilų akrilo plastiko pagrindą, o pats rėmas yra metalinis. Tai užtikrina, kad vibracijos, kurias dažniausiai kelia maži 3D spausdintuvo varikliukai, darys minimalią įtaką spausdinamo darbo kokybei. „Tronxy Acrylic P802“ galvutė turi varinius krumpliaračius, kurie laikys tikrai žymiai ilgiau nei plastikiniai, naudojami pigiausiuose įrenginiuose. Šalia galvutės, kuri, beje, turi 40 W kaitinimo elementą, yra ir du ventiliatoriai, aušinantys tekantį plastiką.

Kalbant apie plastiką - „Tronxy Acrylic P802“ gali spausdinti pačiais įvairiausiais užpildais: PLA, ABS, HIPS. Jei tik rasite, galite panaudoti ir specialų medienos ar net anglies pluošto užpildus. Plastiko ritę palaiko specialus rėmas - reikės pasirūpinti, kad ritė ant jo suktųsi lengvai, bet šiuo įrenginiu naudotis turėtų būti gana paprasta.

Karštas plastikas teka ant šildomo darbastalio - šiltas spausdinimo paviršius užtikrina, kad pirmieji sluoksniai tvirtai prilips ir atspausdintas gaminys bus kokybiškesnis. Vėlgi, šiuo požiūriu „Tronxy Acrylic P802“ lenkia artimiausius konkurentus pagal kainą. Įdomu ir tai, kad spausdintuvo galvutė juda X ir Y ašimis (į kairę/dešinę ir aukštyn/žemyn), o spausdinimo paviršius - Z ašimi (pirmyn/atgal).

„Tronxy Acrylic P802“ nėra labai didelis spausdintuvas, tačiau spausdinamo gaminio dydis nėra toks jau mažas - 220 X 220 X 240 mm. Vieno sluoksnio storis siekia maždaug 0,1-0,4 mm. Liejamo plastiko temperatūra gali svyruoti nuo 170 iki 275 laipsnių pagal Celsijų - viskas priklauso nuo nustatymų ir naudojamo plastiko.

„Tronxy Acrylic P802“ surinkimas ir apžvalga video siužete

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()