Išvykoms į gamtą turbūt geriausia racija pagal kainą ir kokybę su FM radijo imtuvu ir VOX funkcija: išsami „Baofeng BF-999S“ apžvalga (Apžvalga, Video)  ()

Įvairios racijos visada domino tiek aktyvų laisvalaikį mėgstančius gamtoje praleisti žmones, tiek ir tikrus profesionalus, kuriems tokios racijos yra būtinybė. Šioje apžvalgoje įdėmiau panagrinėsime „Baofeng BF-999S“ raciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baofeng BF-999S“ racija dažnai vadinama geriausia radijo stotele pagal kainą ir kokybę. Šiuo metu „Baofeng BF-999S“ su 22% nuolaida kainuoja vos €16.41,  o Gearbest parduotuvėje „Baofeng 999S“ surenka įspūdingą 4.96 balų vertinimą iš pirkėjų. Be to, netrūksta apžvalgų, kuriose pažymimos stipriosios racijos pusės. Vieną iš jų ir pristatome. 

Pirmiausiai apžvalgos autorius atkreipia dėmesį į tai, kad reikėtų „Baofeng BF-999S“ racijos nesumaišyti su gerai žinoma „Baofeng UV-5R“ racija.

Tačiau ir „Baofeng BF-999S“ yra pagaminta kaip profesionali racija. Ji turi tokias funkcijas, kuriomis pasižymi ir profesionalios racijos: garso reguliavimas, maitinimo išjungimas/įjungimas, kanalų perjungimas.

O mėgėjiškos racijos turi papildomų mygtukų, įvairių indikatorių ir taip toliau. Tad „Baofeng BF-999S“ racija yra pagaminta kaip profesionali racija su esminėmis funkcijomis.

Ši „Baofeng BF-999S“ racija dirba 400-470 MHz dažnių juostoje, turi 16 kanalų ir gali būti programuojama kompiuteriu.

Atsiunčiamoje pakuotėje apart pačios racijos, antenos ir 1800 mAh talpos baterijos yra naudojimosi instrukcija anglų kalba, segtukas ir dirželis, bei į standartinį 220 V elektros lizdą jungiamas baterijos įkroviklis.

Integruota racijos antena dirba 2-4 km spinduliu. 16 skirtingų kanalų leidžia vienu metu bendrauti su įvairiais asmeninimis. Garsas ir kanalai perjungiami pasukant rankenėles, o koks įjungiamas kanalas pasako balso asistentas anglų kalba.

Taip pat galima prisijungus prie kompiuteryje esaančios programos pakeisti racijos parametrus ir pakeisti angliškai kalbantį balsos asistentą į kinų kalba kalbantį arba visai išjungti. Tačiau išjungus bus sunku sekti kokį kanalą būsite įjungę, nes ant pačios racijos nėra kanalų gradavimo.

Kairėje racijos pusėje yra trys mygtukai: didysis įjungia ir išjungia raciją, vienas iš mažųjų įjungia žibintuvėlį, kuris gali mirgėti, šviesti pastoviu intensyvumu arba būti tiesiog išjungtas. Kitas mygtukas įjungia programavimo funkciją.

Kitoje racijos pusėje atidarius specialų dangtelį rasite dvi jungtis: 3,5  ir 2,5 mm jungtis, prie kurių prijungę specialų programavimo laidą, galėsite raciją prijungti prie kompiuterio ir keisti nustatymus.

Kad būtų galima keisti kanalų dažnius ir kitus parametrus reikia atsisiųsti specialią programą, kurios pagalba bus galima programuoti „Baofeng BF-999S“ raciją.

Pirmiausiai atsidarius programą, reikia paspausti „Setup“ ir nustatyti „Communication Port“. Jei sistema jungiama per USB, tai joje atsiranda sąsaja su virtualiu „Communication Port“, apžvalgos autoriaus atveju tai „Port: COM2“. Tada reikia prie racijos prijungti programavimo laidą, programoje pasirinkti „Program“ ir „Read From Radio“ ir tada kompiuterio programoje pamatysite visus 16 kanalų. Čia galima keisti jų dažnius ir kitus parametrus.

Taip pat galima paspaudus „Edit“ ir „Function Setting“ keisti kitus bendrus parametrus, kaip: balso asistento kalba bei galima apskritai jį įjungti arba išjungti, skenavimo įjungimas ir išjungimas ir taip toliau.

Norint išsaugoti visus parametrus reikia paspausti „Program“ ir „Write to Radio“.

Vaizdo įraše matyti, kad apžvalgos autoriui testuojant „Baofeng BF-999S“ raciją, perduodamas garsas yra aiškus, švarus, be kažkokio pašalinio triukšmo ir trikdžių.

Kaip nebūtų keista, nors ši racija yra itin paprasta, bet ji taip pat turi ir FM radiją. Taip pat ir VOX funkciją. Kaip ją įjungti ir naudotis viskas detaliai aprašyta naudojimosi instrukcijoje, kuri yra parašyta anglų kalba.

Kompiuterio programoje nurodę kuriuose kanaluose vykdyti skenavimą, tuose racija tai ir darys. Kad vyksta skenavimas informuos ant racijos mirksinti žalia lemputė.

Tad nors „Baofeng BF-999S“ racija ir turi ganėtinai nedaug mygtukų ir didžioji dalis funkcijų yra valdomos kompiuterio programoje, tačiau yra galimybių kontroliuoti raciją pasitelkus jos mygtukus. Viskas detaliai ir aiškiai aprašyta naudojimosi instrukcijoje.

Apžvalgos autorius šią „Baofeng BF-999S“ raciją išbandė ir lauko sąlygomis. Jis žiemos metu, esant -4/-5 laipsniams šalčio, buvo prie beužšąlančios upės ir pabandė susisiekti su už keletos kilometrų esančiu žmogumi. Viskas vyko sklandžiai ir be trikdžių.

Apžvalgos autorius pripažįsta, kad „Baofeng BF-999S“ racijos nenaudos tankiai apgyvendintoje teritorijoje, prijungęs papildomą galingą anteną, nes ši racija tam yra netinkama, kaip, beje, ir visos tokio pobūdžio racijos. Su papildoma antena ant namo stogo, ši racija nesusidoros, tiesiog ji tam nėra pritaikyta. Tai nešiojama racija, tad ją ir reikia naudotis būtent tokiu būdu, o tam ji puikiai tinkama. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()