Perkamiausia buitinė įranga iš Kinijos turgelio: kokie yra patys populiariausi robotai valytojai, kuo ypatinga elektrinė šluostė ir oro valymo įrenginys (Video, 2018 m. I pusmetis)  ()

Nei vieni namai neišsiverčia be valymo įrangos, tad šįkart pristatome pačius populiariausius ir geriausiai pirkėjų vertinamus robotus dulkių siurblius, universalius dulkių siurblius, oro grynintoją ir net langų valymo robotą, kuriuos labiausiai pirko per 2018 metų I-ąjį pusmetį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis rinkinys sudarytas pagal 2018 metų pirmojo pusmečio Gearbest pateiktą statistiką apie lietuvių, latvių ir estų perkamiausią buitinę įrangą - visi čia pateikti daiktai yra nepalyginamai populiaresni nei bet kokia kita buitinė įranga iš Kinijos. 

Šie daiktai yra populiarūs ir pasauliniu masteliu, tad jiems dažnai pritaikomos didesnės ar mažesnės nuolaidos. Pavyzdžiui, straipsnio rašymo metu visoms šioms prekėms šiuo metu yra taikomos nuolaidos iki 47 % nuolaidos ir jos yra puikiai vertinamos pirkėjų.

Šiame tekste ne tik pristatysime šias prekes, bet ir išsiaiškinsime pagrindinius šių namų tvarkymo pagalbininkų skirtumus ir kada kokį rinktis.

1. „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys

Tai vienas iš populiariausių robotų dulkių siurblių, kuris susilaukia puikaus pirkėjų įvertinimo. Jau daugiau kaip 3000 Gearbest.com pirkėjų įvertino šį dulkių siurblį ir jam davė 4,87 balus iš 5 galimų. Šiam prietaisui šiuo metu taikoma 22 % nuolaida, tad galutinė jo kaina yra 274,18 €.

Apie „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotą dulkių siurblį rašėme ne vieną kartą ir jį įvertino ne vienas apžvalgininkas. Apie robotą išsamiai galite perskaityti čia. Šįkart tik priminsime esminius momentus į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį.

„Xiaomi Mi Robot“ turi lazerinį jutiklį, kuris nuskenuoja aplinką ir padeda susidaryti virtualų patalpų žemėlapį. Iš pradžių robotas apvažiuoja perimetrą, o paskui zigzagu išvalo visą grindų paviršių. Tai - labai naši, tvarkinga schema. Viską galima stebėti savo išmaniojo telefono programėlėje.

„Xiaomi Mi Robot“ robotas turi 5200 mAh talpos bateriją, kurios pilnai užtenka 140-150 minučių darbui. Taip pat turi gerą didelį HEPA filtrą, tačiau jis nėra plaunamas. „Xiaomi“ nuolat pabrėžia, kad kompanijos sukurtas dulkių siurblys veikia labai tyliai ir tai yra tiesa - su nustatyta maksimalia galia jis kelia tik 72 dB triukšmą.

Vienoje apžvalgoje „Xiaomi“ robotas dulkių siurblys buvo lyginamas su „ILIFE V7S Pro“ dulkių siurbliu. Ir šioje apžvalgoje buvo prieita išvados, kad „Xiaomi Mi Robot“ yra geresnis dulkių siurblys. Jis valo kruopščiau, orą filtruoja geriau, surenka daugiau nešvarumų, yra galingesnis. Jis turėtų būti pirmas pasirinkimas, jei turite didelius namus. Visgi, buvo pripažinta, kad „Xiaomi“ robotas yra ir šiek tiek brangesnis net ir su nuolaida.

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ Kinijos dizaino ekspertų įvertintas „Asia's Most Influential“ apdovanojimu bei Hanoveryje įsikūrusio Tarptautinio Dizaino Forumo apdovotas „IF“ apdovanojimu. Pagrindiniai vertinimo kriterijai, kuriais buvo remtasi išrenkant geriausią įrenginį buvo estika ir dizaino kokybė, praktinis naudojimas, inovacijos bei autonomija.

Kitoje apžvalgoje „Xiaomi“ robotas dulkių siurblys buvo testuojamas su „Roomba 980“ robotu dulkių siurbliu. Siurbliai buvo testuojami ant kilimo, kieto paviršiaus grindų ir daugeliu atveju „Xiaomi“ dulkių siurblys buvo geresnis ir darbą atliko žymiai kokybiškiau. Dažnu atveju „Roomba 980“ kainuoja tris kartus brangiau nei „Xiaomi“ siurblys, tad „kainos/kokybės prasme be konkurencijos laimi „Xiaomi Mi Robot Vacuum“.

Taip pat buvo lyginti pirmos ir antros kartos „Xiaomi“ robotai dulkių siurbliai. Ir apžvalgos autoriaus teigė, kad „viskas priklauso nuo asmeninių poreikių. Bet tokiems, kaip aš, kuris jau senokai turi „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotą dulkių siurblį, tikrai neverta jį keisti į antrosios kartos „Xiaomi“ dulkių siurblį ir mokėti papildomai daugiau kaip 100 eurų.“

O vienoje iš paskutiniųjų apžvalgų, „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ buvo palygintas su „ILIFE A6“. Ir po detalaus robotų darbo testavimo buvo prieita išvados, kad „nors abu robotai dirba efektyviai, tačiau „Xiaomi“ robotas dirba gerokai efektyviau.“

Tad tai jau laiko patikrintas ir daugelio pirkėjų bei apžvalgininkų įvertintas robotas dulkių siurblys, tačiau jau yra ir naujesnė jo versija.

2. „Roborock S50“ arba antros kartos „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys

Šis, antros kartos „Xiaomi“ robotas dulkių siurblys taip pat susilaukia itin gero pirkėjų įvertinimo. Jį įvertino daugiau kaip 3000 pirkėjų ir skyrė 4,87 balus iš 5 galimų. Tai yra itin aukštas įvertinimas.

Dabar šiam įrenginiui taikoma 20 % nuolaida ir galutinė kaina siekia 394,2 €. Tad iškart matyti, kad jis už pirmos kartos „Xiaomi“ siublį yra brangesnis daugiau kaip 100 eurų. Tad panagrinėkime kokie yra skirtumai tarp jų ir ar verta mokėti papildomus pinigus.

Kalbant apie patį „Roborock S50“ robotą dulkių siurblį reikia pastebėti, kad jis yra ganėtinai panašus į pirmosios kartos „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ dulkių siurblį, apie kurį rašėme ne vieną kartą, bet yra ir tam tikrų svarbių skirtumų, kodėl „Roborock S50“ lenkia savo pirmtaką.

Pirmiausiai, kaip ir teigė šios apžvalgos autorius, „Roborock S50“ yra galingesnis – jo siurbimo galia siekia 2000Pa, o pačio siurblio galia siekia 58 W. „Roborock S50“ turi šiek tiek didesnę susiurbtų atliekų dėžė – 0,48 l, kai „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ 0,42 l. Pagrindinis skirtumas yra tas, kad „Roborock S50“ turi 0,14 l talpos vandens bakelį, plaušinę, yra truputi mažesnis ir sveria 300 gramų mažiau.

„Roborock S50“ aprūpintas daugybę skirtingų jutiklių, kurie neleidžia įrenginiui atsitrenkti į sieną ar baldus – visuomet paliekamas 10 mm tarpas, kuriuo pasirūpina šluotelė. Taip pat yra ir pagrindinis šepetys, kuris pakelia didesnius nešvarumus, o tyliai dirbantis variklis susiurbia visas smulkias ant grindų nukritusias daleles.

Jei „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ turėjo problemų dėl nelygių paviršių, tai yra jam sunkiau sekėsi nuo grindų užlipti ant kilimo, tai dėl padidintų „Roborock S50“ ratų šio keblumo visiškai nebeliko.

Taip pat „Roborock S50“ kaip ir senesnioji versija naudoja lazerinį atstumo matuoklį, kuris leidžia robotui pasidaryti virtualų žemėlapį ir tvarkingai bei sistemintai išvalyti jūsų nurodytą plotą.

Ir jei „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ suprojektuotas taip, kad jo kupolas, kuriame yra navigacinė sistema, yra roboto priekyje, tai „Roborock S50“ kupolas yra pačiame centre ir tai tikrai nėra kosmetinis sprendimas, tai rimtas privalumas. „Roborock S50“ greičiau įvertina situaciją, išsisuka iš sudėtingesnių situacijų ir greičiau sutvarko namus.

„Roborock S50“ sugeba atpažinti kiliminę dangą ir automatiškai padidinti siurbimą, kuris yra pritaikytas kiliminei dangai. Tai yra labai patogu, ypač jei namuose yra įvairaus paviršiaus grindų. „Roborock S50“ taip pat turi drėgną plaušinę su 0,14 l talpos vandens bakeliu, kurie pritvirtinami prie roboto galo ir yra skirti plauti smulkiems grindų nešvarumams.

Taip pat „Roborock S50“ išmanioji programėlė yra atnaujinta, kurioje yra toks dalykas, kaip „virtualios sienos“. Su šia funkcija galima robotui nurodyti konkrečias teritorijas, kurias norima, kad būtų išvalytos, o kurios nepaliestos. „Roborock S50“ robotas dulkių siurblys po darbo grįžta prie įkrovimo stotelės, tad jo tikrai nereikės ieškoti po visus namus.

Tad „Roborock S50“ turi ir nemažai privalumų, jei lygintume su pirmosios kartos „Xiaomi“ robotu dulkių siurbliu. Visgi, šios apžvalgos autorius mano, kad vietoje brangesnio antros kartos „Xiaomi“ roboto labiau apsimoka įsigyti pirmos kartos robotą ir elektrinį „Xiaomi“ šepetį „SWDK – D260 Handheld Elelctric Mop“ - logika tokia, kad „Roborock S50“ nors ir turi plovimo funkciją, bet grindis vistiek plauna kur kas prasčiau, nei tą darytumėte rankomis ar su tokia šluoste. Tad jei robotą naudoti tik dulkių valymui, verčiau pirkti pigesnį pirmos laidos, o sutaupytus pinigus investuoti į elektrinę šluostę.

Tačiau čia tik jo nuomonė ir viskas priklauso nuo to, kokio dydžio namuose gyvenate, norų ir, žinoma, kokios finansinės galimybės.

3. „SWDK – D260 Handheld Elelctric Mop“ – elektrinis „Xiaomi“ šepetys

Tad galbūt sudomino paskutiniojo apžvalgos autoriau mintis, kad verta rinktis pirmos kartos „Xiaomi“ dulkių siurblį ir elektrinį „Xiaomi“ šepetį? O gal nemėgstate, nenorite ar tiesiog nereikia roboto dulkių siurblio?

Tada namų valymą galima patikėti šiam „Xiaomi“ elektriniam šepečiui, kurį dabar galima iš Lenkijos sandėlio įsigyti su 20 % nuolaida113,88 €, o iš Kinijos sandėlio – su 29 % nuolaida116,5 €. Nors šis produktas dar nėra toks populiarus kaip „Xiaomi“ robotai dulkių siurbliai, bet jį jau įsigiję pirkėjai vertina itin gerai – skiria 4,9 balus iš 5 galimų.

Tad tai labai gerai vertinamas ir kainos atžvilgiu gerokai pigesnis įrenginys už „Xiaomi“ ar net daugelį „ILIFE“ robotų, apie kuriuos pakalbėsime kiek vėliau. Bet ar vertas jis ir tokios kainos?

Šioje apžvalgoje jos autorius detaliai išanalizavo šį „Xiaomi“ kompanijos elektrinį šepetį: nuo to momento, kai tik jis atkeliauja pas pirkėją iki išbandymo realiomis sąlygomis.

Pačioje pakuotėje yra elektrinis šepetys, 150 ml matavimo stiklinė, adapteris, 4 jungiamieji strypai, schematinė instrukcija kinų kalba, 10 vienkartinių ir gamtos neteršiančių šluosčių, pora įprastų plaunamų šluosčių ir pora antistatinių šluosčių. „Xiaomi“ elektrinio šepečio rankena yra lanksti – gali pasisukti 90 laipsnių kampu, tad šepečiu bus patogu išvalyti grindis ir po stalu ar spintelėmis. Su tokia užduotimi robotai dulkių siurbliai susitvarko ne visada.

Taip pat yra 250 ml rezervuaras, į kurį galima įpilti vandens ar skysto valiklio. Kaskart paspaudus ant rankenos esantį mygtuką, vanduo bus purškiamas šepečio priekyje maždaug 10 cm atstumu aplink šepečio pagrindą. Gale yra įjungimo/išjungimo mygtukas. Šepečio apačioje yra du specialūs paviršiai, prie kurių tvirtinamos šluostės. Jos yra 1000 kartų per minutę judinamos ir kaip teigia apžvalgos autorius, „beprotiška, čia jau beveik poliravimas“.

Pats šepetys yra gana sunkokas, sveria truputi daugiau kaip 2 kilogramus. Viduje yra 2000 mAh talpos baterija, kurios energijos užteks 50 minučių darbui. Taip pat yra LED apšvietimas, kuris bus itin naudingas plaunant grindis tamsesnėse kambario vietose. Ant pačio šepečio taip pat yra 3 LED indikatoriai, kurie rodys, kiek dar liko baterijos energijos. Šepečio išmatavimai būtų: 30 x 27 x 8 cm.

Rankenos strypai sujungiami greitai ir paprastai, yra specialūs grioveliai ir sujungimai užsifiksuoja automatiškai. Pačioje rankenoje yra įjungimo/išjungimo mygtukas ir vandens purškimo reguliavimo mygtukas. Jos ilgis yra apie 120 cm. Apžvalgos autorius teigė, kad viskas laikosi tvirtai.

Šluostės tiesiog prilipdomos prie elektrinio šepečio pagrindo ir viskas. Jos laikosi itin tvirtai, tad norint jas nuimti, reikia koja prispauti specialią juostelę ir šiek tiek pakelti šepetį. Šluosčių ilgis siekia apie 32 cm, o abiejų plotis sudaro apie 28 cm.

Net pats apžvalgos autorius nustebo kaip yra lengva jį valdyti. Praktiškai pats juda, vos dviem pirštais viską galima daryti. Labai lengvai šis elektrinis šepetys juda per laminatą, tiesiog įdealiai juda per plyteles. Net ir valyti medinius laiptus yra itin patogu. Po darbo šluostės yra praktiškai sausos ir visas purvas yra surinktas šluoščių pakraščiuose. 150 ml vandens apžvalgos autoriui užteko, kad išvalytų dviejų kambarių grindis – „4 minutės ir sutvarkytas kambarys, tai kažkas neįtikėtino“.

Ir kitas itin geras dalykas, kad prie šio elektrinio šepečio galima pritvirtinti praktiškai bet kokią šluostę, svarbu tik, kad būtų tinkamo dydžio ir priliptų prie šepečio pagrindo.

Tad toks įrenginys labiau tinka tiems, kuriems namų tvarkymas nesukelia didelio streso ir tiems, kurie neturi didelių kambarių. Taip pat šis elektrinis šepetys pagelbės išvalyti kritinius taškus, kurių tiesiog fiziškai negali pasiekti robotai dulkių siurbliai.

Bet jei nesinori patiems lengvai padirbėti, kambariai nėra dideli bei apstatyti gausybe baldų, o ir norisi įsigyti įrenginį dar pigiau, tada vertėtų atkreipti dėmesį į šiuos robotus dulkių siurblius.

4. „ILIFE V5“ robotas dulkių siurblys

Šis robotas dulkių siurblys taip pat yra gerai pirkėjų įvertintas ir jau surinko 4,87 balus iš 5 galimų. Turint galvoje, kad savo nuomonę pareiškė daugiau kaip 500 pirkėjų, tai yra puikus rodiklis. Dabar šį robotą dulkių siurblį galima įsigyti su 17 % nuolaida iš Lenkijos sandėlio už 110,37 €, o iš Čekijos sandėlio su 13 % nuolaida113,88 €.

„ILIFE V5“ robotas dulkių siurblys turbūt yra pats pigiausias tokio tipo įrenginys visoje robotų dulkių siurblių rinkoje. Jo kaina svyruoja apie 110 eurų, bet gali daryti tą patį ką ir kelis šimtus eurų kainuojantys robotai dulkių siurbliai.

Šio siurblio siurbimo galia siekia 600 Pa, gali išvalyti 120-150 kvadratinių metrų plotą ir palaiko sausą bei drėgną grindų valymą. Pakuotėje yra speciali valymo šluostė.

Siurblys valdomas su specialiu valdymo pulteliu ar paspaudus mygtukus ant pačio dulkių siurblio. Beje, yra LCD ekranėlis, kuriame pateikiama informacija ir LED indikatorius. Po darbo grįžta prie įkrovimo stotelės ir pradeda įkrauti bateriją, kai energijos lieka visai nedaug.

Palaiko skirtingus valymo režimus: automatinis valymas, kambario pasienių valymas, konkrečios vietos papildomas valymas, valymas pagal jūsų numatytą tvarkaraštį. Tad net nėra būtina tuo metu kai darbuojasi robotas būti namie, jis viską padarys pats ir grįžę namo rasite sutvarkytus kambarius

Robotas dulkių siurblys darbuojasi ganėtinai tyliai – neviršyja 55 dB, o integruotos 2600 mAh baterijos energijos užteks ilgam. Pats siurblys sveria truputi daugiau nei 4 kilogramus, o išmatavimai būtų tokie: 30 x 30 x 7 cm.

Robotui dulkių siurbliui orientuotis aplinkoje padeda jo priekyje esantis IR imtuvas, kuris užtikrina informacijos mainus tarp roboto ir įkrovimo stotelės, o roboto šonuose esantys IR sensoriai (jų net 10) padeda robotui judėti po kambarį ir išvengti atsitrenkimų į sienas ir į kitus objektus esančius kambaryje ar kritimo nuo laiptų. Tad tai itin nebrangus, nors ir nelabai protingas namų tvarkymo pagalbininkas.

Tad lieka pagrindinis klausimas: kuo jis skiriasi nuo kitų tokio tipo įrenginių? Pirmiausiai jis neturi lazerinės navigacinės sistemos kaip „Xiaomi“ robotai, tad jam bus sunkiau orientuotis didesniuose kambariuose. Taip pat jo baterijos talpa yra dvigubai mažesnė nei „Xiaomi“ robotų, o siurbimo galia siekia 600 Pa – tai yra lygiai 3 kartus mažesnė nei pirmosios kartos „Xiaomi“ roboto.

Tad akivaizdu kodėl jo kaina yra gerokai mažesnė - tiesiog šis „ILIFE V5“ robotas dulkių siurblys yra skirtas mažesniems kambariams, kuriuose galingi „Xiaomi“ dulkių siurbliai tiesiog neturėtų kur išnaudoti viso savo potencialo.

5. „ILIFE V7S Pro“ robotas dulkių siurblys

Dabar šiam namų tvarkymo pagalbininkui taikoma 27 % nuolaida ir jo kaina siekia 140,16 €. Šį puikų įrenginį jau spėjo įvertinti net 965 pirkėjai ir jam skyrė aukščiausius balus – 4,86/5.

Išmanusis dulkių siurblys „ILIFE V7S Pro“ ypatingas yra dėl to, kad yra aprūpintas ne tik priešlaikinio susidūrimo sistema (angl. anti-collision system), bet taip pat aukščio identifikavimo sprendimu (angl. drop avoidance induction). Šis sprendimas itin praverčia tada, kai „ILIFE V7S Pro“ grindis tenka valyti, pavyzdžiui, prie laiptų.

Taip pat reikia pabrėžti dar ir tai, kad šis dulkių siurblys yra tinkamas ne tik šiukšlėms surinkti, bet taip pat ir grindims plauti. Priklausomai nuo pasirinko darbo režimo išmaniajame dulkių siurblyje turi būti naudojama arba 300 ml šiukšlių surinkimo talpa, arba 450 ml talpos vandens rezervuaras.

Be to, „ILIFE V7S Pro“ papildomo solidumo suteikia ir įdiegtas dvigubas dulkių filtravimo mechanizmas, o ne ką mažiau stebina ir integruota santykinai didelės 2600 mAh talpos baterija, kuri šiam išmaniajam dulkių siurbliui nepertraukiamai leidžia veikti daugiau nei dvi valandas.

Šiame išmaniajame dulkių siurblyje taip pat yra įdiegta baterijos energijos lygio valdymo sistema, kuri informuoja „ILIFE V7S Pro“ apie išsikraunančią bateriją. Gavęs šį įspėjimą išmanusis dulkių siurblys tiesiog automatiškai susiranda savo įkrovos stotelę, o kai baterija pakankamai įsikrauna, toliau imasi vykdyti jam patikėtą užduotį.

Šis robotas dulkių siurblys yra labai rimtas konkurentas ir puikiai žinomam „Xiaomi Mi Robot“. Pastarasis yra šiek tiek galingesnis, bet apžvalgos autorius teigė, kad nors „ILIFE V7S Pro“ pasirodė šiek tiek prasčiau ant kiliminės dangos, bet šiam robotui geriau nei „Xiaomi“ sekėsi ant kietų grindų, o be to, jis turi grindų plovimo šepetį, kuo negali pasigirti pirmosios kartos „Xiaomi“ robotas dulkių siurblys. Taip pat tyliau dirba, mažiau kainuoja ir puikiai tinka mažesnių namų ir būtų savininkams.

Žvelgiant į techninius dalykus, „ILIFE V7S Pro“ vienu įkrovimu gali išvalyti šiek tiek didesnį plotą nei „ILIFE V5“, yra daugiau nei kilogramu lengvesnis, tačiau šiek tiek triukšmingesnis. Tad iš principo, jie yra labai panašūs robotai, bet šiek tiek didesnis valymo plotas kai kuriems gali būti svarbiu aspektu. „ILIFE V7S Pro“ yra tarpinis variantas tarp „ILIFE V5“ ir „Xiaomi“ robotų dulkių siurblių.

Beje, vienoje iš paskutiniųjų apžvalgų „ILIFE V7S Pro“ palyginome su senesniu „ILIFE V5S Pro“ modeliu. Nors pastarasis yra itin geras robotas dulkių siurblys, bet naujasis „ILIFE V7S Pro“  turi platesnį valymo kelią ir didelį motorizuotą šepetį. Išsamiai apie šiuos robotus dulkių siurblius galite perskaityti čia.

6. „Dibea C17 2-in-1“ rankinis ir teleskopinis siurblys

Reikia pripažinti, kad ne visiems patinka ar reikia robotų dulkių siurblių, ar elektrinių „Xiaomi“ šepečių. Tad yra ir kitokių itin populiarių ir puikiai pirkėjų vertinamų įrenginių, kuriuos jau pamėgo pirkėjai. Pats populiariausias iš tokių yra „Dibea C17 2-in-1“ rankinis siurblys, kuris tuo pačiu gali virsti teleskopiniu siurbliu.

Jį jau spėjo įvertinti daugiau kaip 200 pirkėjų ir skyrė 4,85 balus iš 5 galimų. Dabar jam taikoma 12 % nuolaida ir galutinė kaina siekia 96,36 €.

Pirmiausiai norisi pradėti nuo to, kad „Dibea C17 2-in-1“ turi integruotą 2200 mAh talpos bateriją ir maksimaliu galingumu be papildomos įkrovos gali veikti iki 20 minučių. Tuo tarpu mažo galingumo režime šį dulkių siurblį be papildomos įkrovos galima naudoti dvigubai ilgiau, t. y. apie 40 minučių.

Čia dar norisi pridėti tai, kad maksimali „Dibea C17 2-in-1“ siurbimo galia siekia net 7000 Pa, o mažo galingumo režimas užtikrina 4000 Pa siurbimo galią. Reikia pabrėžti ir tai, kad „Dibea C17 2-in-1“ dulkių siurblys puikiai susidoroja su įvairiais paviršiais, todėl be jokių problemų gali būti naudojamas ne tik kilimams, bet ir laminuotoms grindims ar netgi baldams siurbti.

Šiuo atveju maloniai stebina ir santykinai talpi 350 ml dulkių surinkimo talpa. Gamintojas taip pat akcentuoja „Dibea C17 2-in-1“ įdiegtą cikloninio filtravimo sistemą, kuri garantuoja, kad siurbimo metu dulkės bus nustumiamos nuo variklio. Toks sprendimas naudingas dėl tos priežasties, nes praktiškai visuomet be išimties leidžia mėgautis maksimalia deklaruojama siurbimo galia.

Dulkių siurblys „Dibea C17 2-in-1“ taip pat pasižymi itin kompaktišku dizainu, o kas svarbiausia sveria vos kiek daugiau nei 3 kilogramus. Jis sugeba pasiekti tokias vietas, kurių niekaip nesugebėtų išvalyti robotai dulkių siurbliai.

Įdomu ir tai, kad šis dulkių siurblys skleidžia mažesnį nei 65 dB lygio triukšmą ir dar gali pasigirti nestandartiniu antgaliu, kuris išsiskiria ypatingai lanksčia net 120 laipsnių kampu galinčia pasisukti konstrukcija.

„Dibea C17 2-in-1“ yra biudžetinis puikiai žinomos „Dyson“ siurblių kompanijos klonas, kuris, kaip teigia šios apžvalgos autorius, puikiai susitvarko tiek su purvu ant kiliminės dangos, tiek ir su įprastomis grindimis.

7. „Alfawise S60“ langų valymo robotas

Perkamiausius kambarių valymo siurblius jau apžvelgėme ir beliko itin jautri vieta, tai kambarių langai. Jei gyvenate daugiabučiuose suprantate, kad išvalyti būto langus tampa tikru iššūkiu. Išvalyti langų lauko pusę yra itin pavojinga, tačiau su „Alfawise S60“ langų valymo robotu tai galima padaryti lengvai, greitai ir svarbiausia – saugiai.

Šis langų valymo robotas yra gerai vertinamas ir jį įsigijusių pirkėjų – 168 pirkėjai jį įvertino 4,8 balais iš 5 galimų. Dabar jam taikoma 20 % nuolaida ir jis kainuoja 110,37 €.

Roboto valymo pagrindas yra iš mikropluošto, kuris efektyviai nuvalo ir nusausina langų paviršių. Jis pašalina riebalų dėmes, purvą ir dulkes, tad langas tampa švarus praktiškai per kelias minutes.

Robotas palaiko 3 skirtingus valymo režimus ir jį galima valdyti su nuotolinio valdymo pulteliu ar išmaniąja programėle esančia telefone ar planšetiniame kompiuteryje. Robotas palaiko „Bluetooth 4.0“ ir yra suderinamas su išmaniaisiais prietaisais, kurie darbuojasi su „iOS 7.0“ / „Android 4.3“ ir naujesnėmis operacinėmis.

„Alfawise S60“ automatiškai aptinka langų rėmus bei kliūtis, apskaičiuoja ir programuoja optimalų valymo būdą, tad galima sakyti, kad jis užtikrina maksimaliai efektyvų darbą. Per 4 minutes išvalo 1 kvadratinį metrą.

UPS systema ir Anti-dropping algoritmas užtikrina, kad šis mažas protingas prietaisas yra apsaugotas nuo kritimo net tais atvejais, kai jo 600 mAh talpos baterija išsenka.

Šios apžvalgos autorius išbandė šį „Alfawise S60“ langų valymo robotą ir teigia, kad jis veikia puikiai, tinka tiek mažiems, tiek ir dideliems langams ir išvalo net langų kampus. Šiame vaizdo reportaže galite pamatyti kaip yra pajungiamas „Alfawise S60“ langų valymo robotas ir kaip jis darbuojasi:

8. „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ – antros kartos oro grynintojas

Na ir pabaigai beliko aptarti paskutinį įrenginį iš populiariausių sąrašo - „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“, kuris yra skirtas padėti kovoti su žalingomis dalelėmis jūsų namų ore. Jei kas porą dienų ant paviršių pastebite nemenką dulkių sluoksnį, jums reikalingas oro grynintojas, kad nekvėpuotumėte tomis dulkėmis.

Tai itin puikiai pirkėjų vertinamas įrenginys: daugiau kaip 940 pirkėjų jam skyrė 4,89 balus iš 5 galimų. Tai itin aukštas įvertinimas. Šiuo metu Gearbest.com jam taikoma 47 % nuolaida, tad galutinė kaina siekia 87,6 €. Lietuvoje jis kainuoja bene 40 % daugiau – 168,39 eurus.

Paprastas, nekrentantis į akis, tačiau kartu ir modernus „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ lengvai randa vietą bet kuriuose namuose. Antros kartos „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ yra 40  % lengvesnis ir plonesnis už pirmos kartos įrenginį, kuris ir taip buvo kompaktiškesnis už kitus. Tačiau efektyvumu „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ savo kainos kategorijoje nenusileidžia niekam.

Šiuo žodžius patvirtina ir šios apžvalgos autorius, kuris teigia, kad tai vienas pigiausių oro grynintojų ir tai puikiai veikiantis įrenginys. Taip pat jis rekomenduoja jo nestatyti vidury kambario, kad tiesiog patys eidami neužkliūtumėte ir juolab, kad jis dirba taip pat gerai ir pastatytas kambario pakraštyje.

Šis oro grynintojas yra net labai našus. Per valandą įprastu režimu dirbantis „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ gali išvalyti 330 kubinių metrų oro, tačiau pasirinkus greitesnį režimą šis skaičius išauga iki 388 kubinių metrų per valandą. Dar daugiau – per valandą savo aplinkoje šis prietaisas pašalina 99,7 % smulkių, 2,5 mikrono dydžio dalelių. „Xiaomi“ teigia, kad įprastą 21 kvadratinio metro ploto kambarį „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ išvalo vos per 10 minučių.

Šis oro grynintojas naudoja cilindrinius trisluoksnius filtrus. Toks filtras be didesnio vargo pašalina daugelį už 0,3 mikronus didesnių dalelių, beveik visas didesnes už 2,5 mikronus. Oras tampa išskirtinai grynas. Kadangi oras cirkuliuojamas iš visų pusių, toks prietaisas greitai ir efektyviai valo viso kambario orą, o dirba itin tyliai – skleidžia ne didesnį nei 31 dB garsą.

Tačiau tai dar ne viskas. Tuomet darbo imasi aktyvuotos anglies filtras, kuris pašalina nemalonius kvapus. Kvapų dalelės yra kur kas mažesnės ir daugelio filtrų išvengia, tačiau aktyvuota anglis yra linkusi reaguoti į įvairius chemikalus, sklandančius ore, ir juos tarsi užrakinti savyje. Taigi, „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ pasirūpins, kad jūsų namuose neplūduriuotų dulkės, gyvūnų plaukai, nemalonūs kvapai ir žiedadulkės.

Filtrui prisipildžius, „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ praneš, kad laikas jį pakeisti. Tai padaryti yra labai lengva. Filtrai nėra pigūs (Kinijoje parduodami už 31-53 €), tačiau vieno turėtų pakakti maždaug pusei metų. Tik ilgiau laukti ir taupyti su filtru nereikia – naudojant ilgiau, jis taps ne oro grynintoju, o teršėju. 

Kadangi „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ yra išmanus prietaisas, jis „Wi-Fi“ ryšiu jungiasi prie jūsų išmaniojo telefono. Programėlė leidžia nustatyti laikmatį, režimą, per atstumą įjungti grynintoją. Tad iš esmės jį galėsite valdyti iš bet kurios vietos, tereikia, kad oro grynintojas būtų prijungtas prie „WiFi“ ryšio.

Taip pat ši programėlė suteiks jums naudingos informacijos. „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ ne tik valo orą, bet ir matuoja oro kokybę. Šie duomenys jums padės geriau suvokti, kuo kvėpuojate bei leis priimti konkrečiais duomenimis paremtą sprendimą. Apžvalgos autorius pastebi, kad prisijungti prie „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ yra labai paprasta – tereikia nuspausti ant prietaiso esantį mygtuką, palaukti, kol pradės mirksėti lemputė, o tada surasti „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ prieinamų „Wi-Fi“ įrenginių sąraše.

Atkriepkite dėmesį, jog „Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ iš Kinijos parduodamas su kinišku kištuku, tad reikėtų panaudoti štai tokį adapterį.

Palyginamoji lentelė:

Įranga

Pirkėjų bendras balas

(didžiausia galima reikšmė 5 balai)

Pirkėjų vertinimų kiekis

Sandėlys

Nuolaida

Galutinė kaina

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys

4,87

3080

Kinija

22 %

274,18 €

„Roborock S50“ arba antros kartos „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys

4,87

3081

Honkongas

20 %

394,2 €

„SWDK – D260 Handheld Elelctric Mop“ – elektrinis „Xiaomi“ šepetys

4,9

109

Lenkija

23 %

113,88 €

„SWDK – D260 Handheld Elelctric Mop“ – elektrinis „Xiaomi“ šepetys

4,9

109

Kinija

29 %

116,5 €

„ILIFE V5“ robotas dulkių siurblys

4,87

527

Lenkija

17 %

110,37 €

„ILIFE V5“ robotas dulkių siurblys

4,87

527

Čekija

13 %

113,88 €

„ILIFE V7S Pro“ robotas dulkių siurblys

4,86

965

Kinija

27 %

140,16 €

„Dibea C17 2-in-1“ rankinis ir teleskopinis siurblys

4,85

212

Kinija

12 %

96,36 €

„Alfawise S60“ langų valymo robotas

4,8

168

Kinija

20 %

110,37 €

„Xiaomi Smart Mi Air Purifier“ – antros kartos oro grynintojas

4,89

946

Kinija

47 %

87,6 €




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()