Kinijos turgelio stebuklai: anonsuotas planšetinis kompiuteris „Xiaomi Mi Pad 4“ – vienas iš galingiausių rinkoje su „Snapdragon 660“ CPU, išskirtine kamera ir „Android 8 Oreo“ (Video)  ()

Daugelis gamintojų jau atsisako planšetinių kompiuterių, tačiau Kinijos bendrovė „Xiaomi“ vis dar tiki šviesia jų ateitimi. Ir greičiausiai „Xiaomi“ šiuo atveju negali klysti, nes pastarasis gamintojas savo kuriamus elektroninius aksesuarus platina praktiškai visame pasaulyje. Tokį vieno geriausiai visame pasaulyje žinomo vietinio Kinijos gamintojo įsitikinimą pilnai patvirtina iš šią vasarą anonsuotas naujos kartos planšetinis kompiuteris „Xiaomi Mi Pad 4“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-07-20 Kinijos turgelio stebuklai: anonsuotas planšetinis kompiuteris „Xiaomi Mi Pad 4“ – vienas iš galingiausių rinkoje su „Snapdragon 660“ CPU, išskirtine kamera ir „Android 8 Oreo“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Tai pirmasis planšetinis kompiuteris pasaulyje, kuris gali pasigirti integruotu itin našiu „Qualcomm Snapdragon 660“ centriniu procesoriumi
  • „Xiaomi Mi Pad 4“ veikia su „MIUI 9“ operacine sistema, kurios sisteminis pagrindas – „Android 8 Oreo“ platforma
  • Tai vienas iš nedaugelio planšetinių kompiuterių rinkoje, kuris turi gale integruotą 13 megapikselių kamerą su autofokusavimo funkcija
  • GPS navigacija (tik modelis su LTE modemu, kiti neturi)
  • 3 GB arba 4 GB RAM
  • 32 GB arba 64 GB eMMC tipo vidinė atmintis
  • 8 colių įstrižainės ekranas (1920 x 1200, 283 PPI)
  • 6000 mAh talpos baterija
  • Priklausomai nuo pasirinktos konfigūracijos „Xiaomi Mi Pad 4“ planšetinis kompiuteris taip pat gali turėti integruotą LTE ryšio modulį

Kaina

  • Lietuvoje neparduodamas
  • Planšetinio kompiuterio „Xiaomi Mi Pad 4“ kaina priklauso nuo pasirinktos komplektacijos. Be to, bent jau kol kas šį planšetinį kompiuterį galima įsigyti tik Kinijos elektroninėse parduotuvėse.
    4 GB RAM ir 64 GB ROM turintį planšetinį kompiuterį Kinijoje dabar galima įsigyti su papildoma nuolaida už 292 eurus. Priminsime, kad dar liepos pradžioje šis planšetinis kompiuteris su išankstiniais užsakymais kainavo apie 311 eurų, o dabar jam skelbiamos oficialios anonso nuolaidos.
    Jeigu  pakanka 3 GB RAM ir 32 GB ROM atminties, tuomet galite užsisakyti planšetinio kompiuterio versiją, kuri dabar kainuoja 231 eurus - prieš kelias savaites kainavo 254€. 
    Taigi dabar galite sutaupyti apie 20 eurų.
    Modifikacija su 4 GB RAM, 64 GB ROM ir LTE ryšio moduliu kainuoja 322 eurus ir kol kas priimami tik išankstiniai užsakymai. 

Apžvalgininkai sutinka, kad „Xiaomi Mi Pad 4“ – tai kol kas geriausiais šiais metais pristatytas kiniškas planšetinis kompiuteris. Beje, „Xiaomi Mi Pad 4“ dideliu privalumu tampa ir „Xiaomi“ plėtojama „MIUI 9“ operacinės sistemos versija. Kitaip sakant, pasirinkdami šį planšetinį kompiuterį galėsite jaustis užtikrintai ne tik dėl techninių galimybių, bet ir dėl programinės planšetinio kompiuterio dalies.

Beje, atkreipkite dėmesį ir į tai, kad „Xiaomi Mi Pad 4“ planšetinis kompiuteris turi Wi-Fi 802.11ac (2.4 / 5 GHz) ir „Bluetooth 5“ belaidžius ryšio modulius, palydovinės navigacijos sistemų GPS / GLONASS imtuvą bei yra aprūpintas USB C tipo jungtimi. Svarbiais „Xiaomi Mi Pad 4“ privalumais taip pat tampa iš metalo pagamintas galinis dangtelis, įdiegta 3,5 milimetrų ausinių jungtis bei integruota dviguba garsiakalbių sistema.

Įdomu ir tai, kad „Xiaomi Mi Pad 4“ lyginant su „Xiaomi Mi Pad 3“ (apie jį jau rašėme) šis naujos kartos planšetinis kompiuteris gavo tokių svarbių atnaujinimų, jog techninių charakteristikų aspektu kai kurie pakeitimai atrodo tiesiog neįtikėtinai.

Pavyzdžiui, jeigu „Xiaomi Mi Pad 3“ yra aprūpintas kinų pamėgtu ekonominės klasės „MediaTek MTK8176“ centriniu procesoriumi, tai „Xiaomi Mi Pad 4“ turėdamas „Qualcomm Snapdragon 660“ CPU pagal savo našumą be jokių didelių pastangų nurungia praktiškai visus ekonominės klasės išmaniuosius telefonus.

Kitaip sakant, šiuo atveju tenka pripažinti, kad naujos kartos „Xiaomi Mi Pad 4“ planšetinis kompiuteris savo techninėmis galimybėmis gali lygiuotis netgi su tokių gigantų planšetiniais kompiuteriais, kaip „Samsung“ ar „Apple“, tačiau kaina yra kur kas geresnė.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()